Господар на „Златния скункс“ се цели за директор на казанлъшкия театър

Към момента петима са подали документи за конкурса за директор на театър „Любомир Кабакчиев“, по информация на наши източници. Тя обаче все още не потвърдена от Община Казанлък. Срокът за депозиране на кандидатурите за участие е 12 март.

Според местния сайт voice-bg.com за позицията на директора ще се бори и актьорът и режисьор Дейвид Славчев, познат от тв екрана като Дейвид от „Господари на ефира“, който връчваше на един политик „Златният скункс“. Освен като приносител на пластиката-антинаграда за сериозни гафове, името на Дейвид Славчев нашумя след като той успя да мине безпрепятствено през охранат и да вкара в Парламента оръжие преди няколко години.

44-годишният Славчев гастролира в Казанлък като режисьор на спектакъла „Ъндърграунд“ от Христо Бойчев, който е в афиша на трупата.

Конкурсът за нов директор на театъра бе обявен от Общината преди около месец, тъй като мандатът на сегашния изтече още преди година, но договорът бе удължен. Междувременно Общинският съвет в Казанлък гласува решение от състава на театъра да бъдат съкратени 9 души. От 1 феврурари трупата наброява 26 човека.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram