Кампания „Дари книга за баба и дядо!“ стартира в Казанлък

Eкипът на сдружение „Бъдеще за децата” и младите доброволци от ПМГ „Никола Обрешков” обявяват кампанията „Дари книга за баба и дядо!”. Проектът е насочен към възрастните хора от Казанлък. Идеята за инициативата възниква  след гостуването на младите хора в Дома за възрастни хора №1 в Казанлък по повод 8-ми март – Международния ден на жената.  Членовете на доброволческия клуб при ПМГ „Никола Обрешков” са поднесли празнична програма,  посветена на жената, и по-специално на жените от Дома.

Младежите са подарили на възрастните хора не само забавление, но и внимание. Според младите хора  обществото се сеща за Домовете (включително и за деца) основно по празници. Именно затова те са решили каузата на техния клуб да бъде посветена на хората, към които дължим толкова благодарност и уважение. Втората част от работата по техния проект ще бъде реализирането на кампания за подновяване на Библиотеката там. Директорката на Дома Ана Кърпачева и всички нейни служители са се постарали да обособят кътове за почивка на всеки етаж от сградата и с подръчни и налични материали и мебели (повечето, от които дарение) са обзавели тези пространства.

Младите доброволци са решили, че ще бъде хубаво да подарят на възрастните една нова Библиотека и да я напълнят с книги и четива, които биха им били интересни и по малко всеки ден, да се отнасят на едно друго място, в което няма болести и старост.

За тази цел екипът на сдружение „Бъдеще за децата” и доброволците стартират  кампанията „Дари книга за баба и дядо!”. Няма ограничения в избора и вида на литературата и всеки, който желае да бъде съпричастен към каузата и да дари старите си книги, може да се свърже с нас на тел: 0431628666, 0876766020 или да заповяда на място при нас – гр. Казанлък, ул. „Войнишка” 25 /бившата Община №2/.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram