Горещо започва седмицата

Жълт код за високи температури е обявен за 24 области в страната за 20 юни. Извън предупреждението остават единствено областите Смолян, Перник, София-град и София-област. През следващите дни температурите в страната бавно ще се понижават и в четвъртък максималните ще са между 30 и 35 градуса.

Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд в Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в планинските райони ще превали и прегърми. Възможни са и градушки. Ще духа слаб до умерен предимно източен вятър. Високите температури ще се задържат и максималните ще са между 33° и 38°.

Над планините ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има около и след обяд в масивите от Западна България, където на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29°, на 2000 метра – около 22°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с по-значителна облачност в часовете преди обяд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 21°-24°.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram