ГЕРБ и НПО в Казанлък: Неправителствените организации да станат консултанти по проекти

Общината готова за 2016 да предвиди средства за разширяване на Приюта за бездомни кучета

Неправителствените организации да се включат като консултанти по проекти, свързани с дейността им, и да имат възможността да ги изпълняват – около тази идея се обединиха кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Николай Факиров, Станимир Юруков, Иван Гитев, Мария Цонева, кандидатът за кмет на Община Казанлък Галина Стоянова и неправителствения сектор, които проведоха среща-дискусия  в залата на обновения през 2014 г. Младежки дом в града на розите.

Предложението дойде от Георги Григоров от Сдружение с нестопанска цел „Зелена светлина в България“, а идеята всъщност е неправителствените организации да участват като консултанти по различни проекти, отнасящи се към дейността им, а защо не и като изпълнители. „Благодаря ви за усилията, за съвместната ни работа, защото много неща се случиха в града ни, благодарение на това, че работихме активно заедно. Убеден съм, че и в тази идея ще ни подкрепите и се надявам присъстващите кандидат-общински съветници да бъдат част от новия Общински съвет, за да продължим започнатото”, с тези думи Григоров се обърна към кандидата за кмет втори мандат Галина Стоянова.

Тя от своя страна призова неправителствения сектор да се обедини и да предложи  регламенти за включването им като партньори по проекти в общината: „Ако имаме възможността да продължим работата си и през следващите четири години, можем да разширим програмата за младежки дейности, като включим в нея  възможността неправителствени организации  да  изпълняват опредени проекти или да бъдат консултанти по тях. Така ще работим в тясно партньорство и ще си бъдем взаимно полезни. След като заедно определим какъв е принципът, какви са целите и какъв резултат ще постигнем, можем да допълним в младежката програма финансова рамка, в която да бъдат включени и правилата, по които тя ще бъде потребявана.“

По време на срещата беше коментирана  и проведената успешно в мандат 2011-2015 г. политика по отношение на широкия диапазон от социални  услуги, които Община Казанлък предоставя в подкрепа на различните групи от общността. Идеята, която кандидатите за общински съветници от ГЕРБ единодушно подкрепиха, е Общината да има правомощията да предоставя на неправителствените организации управлението на социални услуги и по този начин да се предвиди партньорство и с доставчиците на социални услуги от неправителствения сектор.

Не беше подмината и темата за бездомните кучета – „Общината има готовност в проектобюджета за 2016  да предвиди средства за ремонт и разширяване на Приюта за бездомни кучета и да започне с чипирането на животни”, посочи кандидатът за кмет Галина Стоянова.

 

12Николай Факиров е инженер, специалност „Електроенергетика  и електрообзавеждане” от Висше транспортно училище „Тодор Каблешков”, София. Общински съветник в мандат 2011-2015.

 

 

 

 

 

 

36Станимир Юруков е магистър „Връзки с обществеността“ и работи в Исторически музей „Искра“.

 

 

 

 

 

 

 

13Иван Гитев е магистър „фармацевт“ от Медицински университет – гр. София,  управител на верига аптеки.

 

 

 

 

 

 

 

19Мария Цонева е икономист, дългогодишен хорист в хор „Петко Стайнов“. Член на  Федерацията на независимите синдикати от леката промишленост.

 

 

За още ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ ЗА ОБЩИНА КАЗАНЛЪК, 

изберете номер 19 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Пресцентър ГЕРБ-Казанлък

06 (1)07 (1)08 (1)09

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram