Катерачите ни с шампионски титли от Скопие

Катерачите на казанлъшкия клуб „Селт“ се завърнаха с 6 златни медала от Скопие. На 3 и 4 октомври столицата на Македония бе домакин на Балканско първенство по спортно катерене, дисциплина „трудност“за деца, юноши и девойки и на състезание по „боулдър“ Атомска мравка“. Четирима от възпитаниците на треньора Никола Недялков катериха 27-метровата стена, най-високото спортно съоръжение на Балканите, като три от децата успяха да дублират успехите си в състезанията и спечелиха общо 6 златни медала. Иван Бонев и Йоанна Недялкова, които стартираха при до 11-годишните бяха най-добрите в своите групи и заслужено спечелиха шампионските титли, при силна конкуренция на състезатели от Македония, Румъния, Сърбия и
България. Със златен медал от Скопие е и Васил Цветков, който пребори конкуренцията при до 19 години. Стоян Петров е трети в групата на момчетата до 15 години.
По примера на малките Иван и Йоанна, Васил Цветков спечели златото на състезанието по „боулдър“ Атомска мравка“, а Стоян Петров е шести.
Следващото, последно състезание от календара за казанлъчани, е държавното първенство по спортно катерене – „трудност“ и „скорост“, и финал за купа България ‘2015 за деца, юноши и девойки на 17 и 18 октомври във Велико Търново.
Организатор е Алпийски клуб “Трапезица-1957“, В.Търново. Проявата е в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram