Герберите вехнат, розите цъфтят през юни

Политиката на ГЕРБ за нас младите в БСП е една тиква с лика на Бойко Борисов, която вътре е празна. Ако това управление продължи още един мандат, то жална ни майка. Това подчерта в Казанлък лидерът на Младежкото обединение на БСП Явор Гечев, член на ВПС на БСП, по време на среща с членове на казанлъшката организация. Гечев, гостува на казанлъшките социалисти, заедно със зам.- председателя на БСП Георги Пирински и членът на ИБ на 

ВПС, председател на комисията за смесените региони и областен лидер на БСП в Кърджали Милко Багдасаров. Тяхната визита бе част от партийната кампания „ От врата на врата, лице в лице“.

Явор Гечев се обърна директно към присъстващите: На местните избори м.г. тук вие спечелихте. Но ви излъгаха. Аз бях по време на кампанията в Казанлък, следих всичко и знам. Васил Самарски се ползва с уважение и доверие. Вие спечелихте, но ви излъгаха. На следващите избори това няма да го допуснем отново, категоричен бе Явор Гечев. Той коментира политиката на ГЕРБ, сподели анализа от срещите си в страната и изрази надеждата си за идващите избори. Не ми се иска през юни догодина на партията ми да й се наложи да се коалира със самата себе си. В тези листи ще има пропорционално разпределение на места за младото поколение в БСП и за имената с авторитет, подчерта лидерът на Младежкото обединение в БСП.

Пред журналисти Явор Гечев подчерта изчисленията си-на България й трябват 3500 експерти от висока класа, за да работи добре държавната машина и аз твърдя, че в ГЕРБ няма и 500 такива, каза още той. По думите на Георги Пирински в обществото настъпва умора от упоритостта и настъпателността, с която се характеризират действията на управляващите относно спечелването на изборите не на база платформи и визия за управление, а на основата на заплахи и изборни машинации, сътворени от самите тях. Според Багдасаров на последния партиен конгрес БСП си е поставила 3 важни цели- подписката за референдума за АЕЦ „ Белене“, председателското място в ПЕС и спечелването на парламентарните избори догодина. Първите две цели вече са факт, остана последната, каза Милко Багдасаров, а машината за манипулации на ГЕРБ вече започна, съобщи дългогодишният председател на общинската организация.

Социалистите дискутираха въпросите за коалиционната и доходната политики, както и стратегията за управление, която трябва да се предложи на българския избирател, за недотам острия език от страна на БСП срещу лъжливото говорене на властимащите, за магистралите, референдума и страха.

На финала на двучасовата среща председателят на Младежкото обединение заяви, че БСП е в по-добри позиции от ГЕРБ в момента. От няколко дни именно по инициатива на младите в БСП пред централата на партията на „Позитано“ в София е поставен голям постер с надпис: „Герберите вехнат, розите цъфтят през юни“.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram