Казанлък волей с точка от мача с ЦСКА

Казанлъшките волейболни лъвици взеха 1 точка след мача с ЦСКА.

След изключително оспорван двубой в София, ЦСКА спечелиха мача с „Казанлък волей“ с 3:2 гема. Нашите момичета дадоха сериозен отпор на столичанки, но късметът наклони победата към ЦСКА. Въпреки първата загуба на казанлъчанки, нашите момичета, които са категорично подкрепяни от президента на клуба Васил Аргиров, остават в призовата тройка и определено са един от факторите в женската волейболна лига.  Само след седмица, предстои среща на казанлъшките момичета с отбора на „Марица“ Пловдив.

 

„ЦСКА-Демакс“/София/ нанесе първо поражение за сезона на новака в Национална волейболна лига (жени) „Казанлък Волей“.  Казанлъчанки не бяха изпускали дори гейм до този мач от петия кръг. „Червените“ победиха с 3:2 (19:25, 25:22, 22:25, 25:20, 16:14) в собствената си зала „Васил Симов” в София след близо два часа игра.Мачът започна с минута мълчание в памет на починалия преди три дни президент на „Левски Волей“/София/ – Валентин Филипов. 60-годишният бизнесмен бе победен от рака. По-опитните волейболистки на Казанлък, начело с капитанката Ася Динова, дръпнаха в резултата още от началото и поддържаха комфортна преднина от 6 точки почти през целия първи гейм. Но във втория момичетата на треньорката Юлия Иванова поведоха с 6:2 след успешна серия на сервис. Гостенките изравниха и дори поведоха с две точки за 12:14. Тогава „червените стегнаха“ защитата и блокадата. Водеше се битка за всяка точка. Така за 18:16 в полза на ЦСКА топката премина 12 пъти мрежата. В „инфарктно“ надлъгване накрая домакините затвориха гейма при 25:22.В третия гейм нивото на волейбола „спадна“. И двата отбора се „скъсаха“ да грешат, а частта взе по-опитния състав на треньора Стоян Гунчев. Четвъртият гейм се разви по същия сценарий, но по-концентрирани се оказаха домакините от ЦСКА. В тайбрека момичетата на Юлия Иванова поведоха с 4 точки след серия от начални удари на Силвия Кьосева. При 14:12 домакините изпуснаха три мачбола, но накрая успяха да „затворят“ мача – 16:14. Двубоят,който бе и дербито на „нежния пол“ бе гледано от над 300 души, които проследиха равностоен и динамичен мач с доста обрати.

В „елита“ при жените „Казанлък Волей“ е втори в подреждането с фаталните 13 точки след 4 победи и една загуба. Геймовото съотношение 14 към 3 и точковото 411:313 ни нареждат сред лидерите от 8 отбора, на само точка от „Марица“/Пловдив/. Именно в „града на тепетата“ гостуваме в предпоследния кръг в местната зала „Олимпиада“ по програма на 10 ноември от 17 часа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram