Галина Стянова победител в категорията „Развита инфраструктура“

Ясни са победителите в категорията „Развита инфраструктура“ в националния конкурс „Кмет на годината“.  Чисти улици и уредени тротоари са ключовият показател в категорията. Отличените градоначалници са трима – по един за малка, средна и голяма община.

Наградите в тази категория връчи министърът на регионалното развитие и благоустройството – Лиляна Павлова, на церемонията в хотел „Маринела“. Тя пожела на всички кметове да бъдат мечтатели, за да задържат хората в градовете си.

Победителят в тази категория за община с население до 20 хил. души е Костадин Варев, кмет на Белово. Г-н Варев не присъства на събитието, за да получи награда си лично.

В същата категория, но сред номинираните общини с население между 20 и 50 хил. души, най-много гласове е събрал Бейсим Шукри, кмет на община Исперих, област Разград.

„Приветствам организаторите и благодаря на всички министри, с които работих през мандата. Благодаря на всички, без които тази награда нямаше да е факт“

Сред най-големите общини, в които населението е над 50 хил. души, от номинираните в категорията „Развита инфраструктура“ се отличи кметът на община Казанлък г-жа Галина Стоянова.

„Благодаря на организаторите за стилната церемония. Благодаря на жителите на Казанлък, защото тази награда е тяхна. Те гласуваха доверие на мен и екипа ми. Благодаря на всички министри и по-специално на госпожа Павлова“, заяви Стоянова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram