Галина Стоянова връчи благодарствени грамоти на 17-те доброволци участвали във Фестивала на розата, традициите и изкуствата

17 доброволци се включиха тази година във Фестивала на розата, традициите и изкуствата в Казанлък. Тази инициатива, да бъдат привлечени млади хора в осъществяване на мероприятията от празничния календар, се провежда за първи път в Казанлък . Младите хора, повечето от които ученици в последните класове, бяха специално поздравени от кмета на община Казанлък Галина Стоянова, която връчи на всеки един от тях благодарствена грамота за участието и приноса им в реализацията на празничните събития.

Момичетата и момчетата от Казанлък споделиха своето удовлетворение от срещите си с различни хора, от възможността да се включат в организацията на празника и да помогнат с уменията си, предимно да бъдат преводачи и гидове на чуждестранните туристи.

Те споделиха и свои идеи за младежки инициативи в Казанлък – например, да се кандидатства от неформална младежка група с малък проект, чрез който да бъдат пребоядисани всички пейки и кошчета за боклук в подходящ цвят, или пък да се направи стена за графити, където на конкурсен принцип да участват графитари, като името и творбата на победителя бъдат публикувани в сайта на Община Казанлък.

Кметът Галина Стоянова благодари на младите хора за тяхната инициативност и отзивчивостта, с която са се включили като доброволци във Фестивала на розата. Тя подчерта, че младите хора са били изключително ценен помощник в най-напрегнатите и динамични празнични дни.

Кметът на общината подкрепи техните идеи, а те от своя страна споделиха, че приветстват всичко, което тя прави за младежите в Казанлък.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram