В Стара Загора ще санират две училища и една детска градина със средства от Националния доверителен екофонд

Две училища и една детска градина в Стара Загора ще бъдат изцяло рехабилитирани и ще бъде повишена енергийната им ефективност, чрез въвеждане на енергоспестяващи мерки. Средствата са осигурени на Община Стара Загора от Националния доверителен екофонд.

На 07.08.2015 г. от 10,30 ч. в зала 2 на общината ще бъдат подписани договорите за изпълнение на строителните дейности.

Договорите се сключват след проведена обществена поръчка за извършване на строително-монтажни работи – енергоспестяващи мерки /саниране/ и рехабилитация на общински обекти. Ще бъдат санирани Основно училище „Георги Райчев“, ОУ„Паисий Хилендарски“ и ЦДГ „Бреза“.

Изпълнител на обект ОУ„Георги Райчев“ е „Енерджи Ефект“ ЕАД, гр. София. Общата стойност на договора е в размер на 916 385,15 лева с ДДС. Срокът за изпълнение е 120 календарни дни.

Избраният изпълнител за ОУ„Паисий Хилендарски“ е „Суперстрой – Инженеринг“ ЕООД, гр. Ямбол. Общата стойност на договора е в размер на 663 440,52 лева с ДДС. Срокът за изпълнение е 120 календарни дни.

За извършване на строително-монтажни работи на ЦДГ „Бреза“ е избран консорциум „Билс Строй“, гр. Пловдив. Общата стойност на договора е в размер на 207 462,18 лева с ДДС, а срокът за изпълнението му е 57 календарни дни.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram