В навечерието на Деня на народните будители 23-и „Есенен салон“ отвори врати в Казанлък

За 23-и пореден път художниците на Казанлък подредиха в „Есенен салон“ своите работи от последния творчески сезон в Изложбена зала „Иван Милев“ в Културно-информационния център на ул.“Искра“№4. 39 автори, родом от града или свързани с Казанлък, представят свои картини и пластики заедно, в общо културно събитие.

В пълната зала Община Казанлък отличи от творбите в тазгодишния Есенен салон Емилия Милчева за творбата „Летящи полета“. За поредна година Общината връчва творба на млад художник, за да насърчи младите творци. За Дебют на млад автор от Община Казанлък бе отличена Мария Колчева – „Спомен“. Награди бяха връчени: от Художествена галерия – Казанлък на Фикрет Окан – „Вода“, и за първи път награда на Литературно-художествен музей „Чудомир“, с която бе отличена Вяра Кънева – „5G“.

Със специални награди бяха отличени Димитриус Пападакис, Антон Радулов и Димитър Койчев, а всички участници в „Есенен салон 2023“ в Казанлък получиха Почетни грамоти.

Насладете се на багрите и ярките таланти на казанлъшките художници в „Есенен салон 2023“ в Казанлък, за да посрещнете месец ноември с усмивка!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram