Въпреки ядовете, няколко успешни кампании и периодична помощ за бездомните животни

Над 450 животни от казанлъшко са кастрирани, а близо 200 са били изведени от приюта в рамките на изминалата 2020 година, съобщава неправителствената организация „Animal Hope Bulgaria-Kazanlak“. 94 кучета и 96 котки вече си имат стопани и няма да бъдат грижа за дарителите. Стартира и целогодишна кампания „Кастрация с доплащане”, по която са положени грижи за 45 котки.

Благодарение на дарители е било осигурено е достатъчно количество храна за кучетата в общинския приют. Периодично са зареждани, в това число и от граждани, поставените хранилки за бездомните животни и те функционират успешно до днес, отчитат от организацията. Тя е помогнала на 57 кучета и котки, като по голямата част от тях са били тежко пострадали. Поставените къщички за котки обаче нямат същия късмет. Те са периодично разрушавани или често стават обект на кражба от гражданите.

Защитниците на животните посочват и кои са другите трудностите в своята работа за 2020 година.

„Какво не успяхме:

Не успяхме да убедим хората да не изоставят животните си!Не успяхме да намерим домове за всички животни настанени в общинския приют и на тези настанени при нас. Голяма част от проекта ни за кастрация на дворните кучета остана неизпълнен – много трудно се работи с общината. Не успяхме да спасим живота на 8 тежко пострадали животни. Може би има още неща, които не успяхме да свършим през 2020 г. Бяхме предадени и упреквани, плюти и наранени от хора, които смятахме за приятели в каузата. Същевременно намерихме много нови приятели и поддръжници. Продължаваме смело напред!“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram