Времето се влошава след обяд

Днес облачността над страната ще е променлива, след обяд по-често значителна и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Почти без валежи ще е в Югоизточна България. Ще продължи да духа умерен, на места и силен югозападен вятър; привечер ще започне да отслабва, ще се ориентира от запад и с него ще прониква студен въздух. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 17° и 22°, в София около 17°.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд – често значителна и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони с гръмотевици. Над около 2000 метра валежите ще са от сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен запад-югозападен вятър и с него след обяд температурите бързо ще се понижават. Максималната на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра около 2°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, на отделни места със слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 15° и 21°. Температурата на морската вода е 6-7°.

meteo.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram