ВМЗ-Сопот с нов директор: Инж. Иван Стоенчев оглавява оръжейния гигант 

Нов изпълнителен директор застава начело на  ВМЗ ЕАД – Сопот.  Държавното дружеството, което е най-голямото в оръжейнита промишленост у нас, ще  се оглави от инж. Иван Стоенчев. От поста изпълнителен директор и  член на Съвета на директорите на ВМЗ ЕАД е бил освободен инж. Иван Гецов.

Решението за смяната е било взето по време на заседание на  Съвета на директорите на ДКК, проведено на 11 февруари, потвърдиха пред „Марица“ отлично информирани източници. Решението не е оповестено, тъй като се изчаква вписването на промените в Търговския регистър. Очаква се това да стане през предстоящата нова  седмица.

Инж. Иван Стоенчев е дългогодишен кадър на ВМЗ ЕАД – Сопот, целият му трудов стаж е в държавното предприятие, с изключение на последните шест години. Той бе изпълнителен директор на ВМЗ ЕАД,  близо десет години. Стоенчев бе освободен неочаквано  през 2015 година. Тогава бе назначен инж. Иван Гецов.

Промени ще има и в Съвета на директорите на ВМЗ ЕАД, Имената на новите членове обаче ще станат категорично известни след вписването им Търговския регистър.

Марица бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram