„Бъдеще за децата с увреждания“ започва дарителска кампания, подкрепяна от Мис България 2011 Ваня Пенева

СНЦ „Бъдеще за децата с увреждания“ подписа договор с Български дарителски форум и Фондация „Помощ за благотворителността в България“ за провеждането на дарителска DMS кампания „Бъдеще за децата“.

В тази връзка, на 8 ноември, ще се проведе официална пресконференция, за старта на кампанията.

Дарителската инициативата ще продължи до края на тази година (с възможност да бъде удължен срока на кампанията), под надслов „Аз мога. Ти можеш. Ние можем.“ Зад каузата на Сдружението застана и Мис България 2011 – Ваня Пенева, която ще бъде лице на кампанията.

Целта на кампанията е набиране на средства за разширяване на дейността на Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания в град Казанлък.

На срещата с медиите ще присъстват основатели, съмишленици и приятели на организацията, сред които

Красимира Величкова, изпълнителен директор на Българския Дарителски форум, Ваня Пенева, Мис България 2011, кметът на Казанлък Галина Стоянова, председателят и член на УС на СНЦ „Бъдеще за децата с увреждания“ Мария Гинева, Красимира Димитрова, координатор дейности и член на УС на СНЦ „Бъдеще за децата с увреждания“ и Николай Василев, който е кинорежисьор и съмишленик.

На пресконференцията ще бъде представена информация за кампанията и съпътстващите събития, за дейността на Сдружението и Центъра за социална рехабилитация и интеграция.

СНЦ „Бъдеще за децата с увреждания“ е неправителствена организация учредена през 2003 година от родители на деца с увреждания, специалисти и съмишленици. Основна цел на организацията е защита правата и интересите на децата и младежите с увреждания. Създаване на условия за достъпна социална среда, за пълноценно интегриране в обществото. От 2010г. Сдружението е член на „Национална мрежа на децата“.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram