Буйна метла в Общината натири десетки чиновници. От днес са факт нови назначения

В Общинския съвет на Казанлък се очаква да се закълне нов старейшина. Вероятно това ще е директорът на Математическата гимназия Красимир Дамянов. Според разчетите на Пресс ТВ той е с най-много преференциални гласове на последните местни избори, 42 бюлетини личен вот, от листата на „Експерти за Казанлък“ е и следва да заеме мястото на Нанчо Видев. Причината е, че Видев от днес заема пост в общинската администрация и трябва да се е отказал да бъде съветник.

Той е назначен като началник отдел „Екология и транспорт“. Видев има кариера като шеф на регионалната екоинспекция, заемал е поста на главен секретар в Министрерството на земеделието по време на кабинета „Костов“, има зад гърба си и задгранични мисии. Видев бе кандидат за кмет на Казанлък през 2011 г., после бе кандидат за омбудсман на общината.

Договор за работа в Община Казанлък е подписал Сергей Тончев. Той вече е началник отдел „Икономика и управление на общинската собственост“. Тончев е комсомолски кадър, минал през кариерата на банков мениджър.

Все още не е ясно името на заместника на Галина Стоянова по финансовите въпроси. Ясно е, че от администрацията си отиват десетки. Сред тях ветеринарния лекар Антония Илиева, Лиляна Загорчева, отговаряща за общинските търговски дружества, Катя Василева-ресорен експерт по здравеопазването, колежката й Емилия Костадинова, завеждала досега предучилищното възпитание на общината. Отива си и Мария Жекова от отдела за социалното подпомагане, в края на миналата година се оттегли Анелия Панчугова от позицията на ексепрт по общинските наеми, концесии и собственост.

Администрацията напусна и Симеон Вълчев, досегашното IT на Общината. Онзи ден бе въдворен на работното място като главен архитект придошлият от столицата 70-годишен Георги Стоев.

Според запознати от днес е в сила новата структура. Наши източници довериха, че уволненията са внезапни. Служителите са привиквани при ейчарката, където ставала ясна съдбата им на нежелани и отстранени.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram