Бойко: Ще привлечем и опозицията и пак ще внесем антикорупционния закон

Антикорупционният закон, който днес не мина в парламента, а на практика вицепремиерът Меглена Кунева бе бламирана от депутатите с несъбирането на достатъчен вот в полза на проекта, след три месеца пак ще бъде внесен, коментира премиерът Бойко Борисов в Казанлък, където откри модернизирана пречиствателна станция.

Според него това не е законопроект на Меглена Кунева,  а на целия Министерски съвет. Борисов уточни, че е доволен, че ГЕРБ и Реформаторския блок, които показали воля за борба с корупцията с внасянето на този закон. Той призна и че явно са подценили „центробежните сили” в парламента и заради това не било постигнато пълното мнозинство. Ще бъдат коригирани текстове от законопроекта, предизвикали основателни критики на опозицията, посочи още Борисов.

„Днес окуражих госпожа Кунева, това не е неин провал или на който и да било, а на Министерски съвет и се надявам, че след три месеца с някои корекции и след разговори с някои формации, които ни подкрепят, съотвентно патриоти и АБВ, ще постигнем и по-добър резултат. Ако се коригират така, че да станат и по-силни и текстовете и да се избегнат и тези коментари по тях, защо не и опозицията да я привлечем“, разкри плановете на управляваща коалиция Борисов.

Той откри днес пречиствателна станция край Казанлък, модернизирана с близо 23 млн. лева, но малко преди церемонията осем села останаха без вода в общината, заради внезапна авария.

Пиарски гаф на организаторите от Община Казанлък скри Бойко под шатра, а слънцето, греещо зад гърба му позволи болшинстовото от снимките на премиера да са в контражур, като министър-председателят можеше да бъде откроен единствено в силует. Безпощадно печащото слънце в очите на публиката от Казанлък и Овощник, намали ефекта от присъствието на лидера на ГЕРБ, срещу когото премигваха с мъка, за да го забележат жадни герберски очи. Успяха да ги оплакнат по-настойчивите, дори и да си напряват селфита, но под сянката на тентата.

 

 

 


11937020_899029656812990_419501432_n

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram