Алтернативата на гражданите: Ще настояваме за повече средства за издръжка на пенсионерските клубове в община Казанлък

Един от приоритетите на общинските съветници от Алтернативата на гражданите – Казанлък в следващия мандат ще бъде увеличаването на годишната субсидия, която пенсионерските клубове получават. Сумите не са актуализирани в близките 10 години и в момента са недостатъчни. Това заявиха кандидатите за общински съветници от Алтернативата на гражданите – Казанлък на среща с пенсионерите от клуб „Розова долина“ в Казанлък, с председател Стефка Станчева. На срещата присъстваха кандидатите за общински съветници Пламен Стайков, Мариета Пепелешкова, Добрин Драгнев и Красимира Харизанова.

„Имате нужда от по-добри условия, за да се събирате заедно, да осъществявате различни инициативи. Заслужавате го “, обърна се към членовете на клуба Мариета Пепелешкова. На срещата бяха повдигнати въпроси за транспортната схема на градския транспорт в града и липсата на единични билети. „В  последното заседание на Общински съвет през м.септември общинските съветници, в т.ч. и от Алтернативата на гражданите – Казанлък, с единодушие подкрепихме внесеното предложение за одобряване на Споразумение и участие на Общината в нов проект съвместно с други общини, в който проект е заложено и закупуване на нови електробуси за градския и междуградския транспорт на Казанлък. Предстои да бъде доразгледана и уточнена транспортната схема и ние ще внесем вашите предложения“, добави Мариета Пепелешкова. Кандидатите за общински съветници поеха ангажимент на всеки два месеца през предстоящия мандат да инициират среща с представител на пенсионерския клуб и да изслушват предложенията им.

Кандидатите за общински съветници от непартийната формация подариха на членовете на клуба нов телевизор, а в следващите дни с тяхната подкрепа те ще осъществят и екскурзия до Бачковския манастир. Те получиха благодарности от пенсионерите в клуба за подкрепата през годините за различни техни инициативи. Както е известно общинските съветници от Алтернативата работят безвъзмездно и даряват вънагражденията си от работата в Общинския съвет за благотворителност в общината.

За Алтернативата на гражданите – Казанлък гласувайте с номер 69 за общински съветници

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram