„Акция бобено зърно“ в Града на розите

„Акция бобено зърно“ – така са нарекли своята авантюра с благотворителна цел двама млади французи – Станисла Воздински и Паскал Мао, които в рамките на своята мисия посетиха и Казанлък. Французите са в страната ни с бобено зърно, което имат намерението да заменят с различни предложени им от хората предмети. Най-ценният получен предмет ще замине за Франция, където ще бъде продаден на търг с благотворителна цел. Всъщност, Стан и Паскал са родом от района на Тулуза и работят заедно като помощник преподаватели на деца на възраст от 11 до 14 години.

Мисията на Стан и Паскал е чрез размяната за бобено зърно да се покаже не неговата стойност или стойността на растението, в което зрънцето ще се превърне, а че смисълът е в начина, по който то се развива. Че това, което има смисъл, е не какъв си или в какъв ще се превърнеш, а в това как осъществяващ това развитие.

За 15-те дни на своето пътуване в България младежите ще се стремят да разменят зрънцето с предмети с все по-голяма стойност, за да се осигури почивка на море за децата от дома в с. Дрен, Софийско. Казанлъчани имаха уникалната възможност да се включат в акцията или просто да обменят идеи и мисли с Паскал и Стан в Алианс Франсез Казанлък. Цялото пътуване на младите французи се предава безвъздмезно в група във Фейсбук и ще бъде достъпно още месец след завръщането на младежите във Франция.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram