Благотворителността през обектива

Утре 7 ноември /сряда/ в 17 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще се открие изложба на фотографии от Фотоконкурса „БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА ПРЕЗ ОБЕКТИВА“. Фотографиите могат да се видят до 18 ноември.

Фотографиите, номинирани от журито за награди в 9-те категории на конкурса, и снимката, избрана от публиката с онлайн гласуване, са обединени в пътуваща фотоизложба. Те предлагат лични – творчески и емоционални гледни точки към теми, свързани с филантропията и „разказват“ за хора, каузи и инициативи, направили опит с различни сили и средства да променят средата около нас, като я направят по-хубаво място за живот.

В конкурса участваха както професионални фотографи, така и любители. Те изпратиха повече от 350 фотографии, които се състезаваха в 9 категории. Една от категориите – „Благотворителността през погледа на децата“, беше отворена специално за автори до 14 годишна възраст.

В Стара Загора изложбата гостува по покана на Обществен дарителски фонд и Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Фотоконкурсът „БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА ПРЕЗ ОБЕКТИВА“ e организиран от Български дарителски форум и Фондация „Помощ за благотворителността в България“. Провежда се за първи път през 2012 г., но има амбицията да стане ежегоден. Идеята му е чрез изразните средства на фотографията да предложи нов, различен поглед към каузи, проекти и хора, свързани с благотворителността, и възможностите за промяна на живота около нас.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram