Георги Кадиев в Казанлък: Да бъдем безжалостни към купуването на гласове

 „Да бъдем безжалостни към купуването на гласове, безжалостни към местни феодали, които чрез корпоративен вот подпомагат управляващи партии“, така към остра бдителност призова водачът на листата на „БСП за България“ Георги Кадиев в Казанлък  на среща с избиратели. Преди дни той обяви че въвежда регистър  на купувачи на гласове в област Стара Загора, който вече съдържа над 120 имена от всички общини.

„В този регион симбиозата ГЕРБ-ДПС има най-силно проявление. Тази симбиоза е захранвана от корупцията в комплекса „Марица-изток“ и обществените поръчки в общините, тя е прояла целия изборен процес. Ние днес получихме сигнал за купувачи на гласове от град Шипка. Там от 600 гласували, ДПС имат 50 гласа, за хората в градчето нищо не е тайна, ясно е всичко. Полицията също знае кой купува. Нямам никаква илюзия, че ще ги научим на нещо ново. Но вече и ние знаем. И ще следим кой в МВР работи за спиране на купуването и кой е на каишка на същите корумпирани депутати и кметове“, заяви Кадиев, подчертавайки, че задачата на служебното правителство е да осигури честни избори.

На срещата присъстваха казанлъшките представители в листата – икономистът Пламен Караджов, строителният инженер Момчил Ненов, хирургът  д-р Иван Колев, както и кандидатите за народни представители Георги Гьоков, Иван Михайлов –  коалиционния партньор от партия АБВ, Сашо Лозанов и Динко Господинов.

„Ние сме решени да направим промяната в държавата, последните години бяха нетърпими за българина и показаха как това управление трябва да бъде спряно. Нашето послание олицетворява желанието на сънародниците ни за категорични реформи и последователност в политиката ни в социалната сфера – „Сигурност в промяната. С грижа за теб“, каза вторият в листата Георги Гьоков.

„В шок сме от това, което излиза ежедневно на показ от безчинствата по агенции, министерства, държавна администрация. Казанлък е ярък пример за това. Надявам се на промяна в управлението на България, за да настъпи и във феодалните общини, каквато е и нашата, подложена на схемите  на ГЕРБ-ДПС. Да бъдем активни и да ги спрем на 11 юли,  с номер 4“, каза кандидатът за народен представител Пламен Караджов, с преференция 103 в листата на „БСП за България“. 

„Представител съм на гражданите и изразявам свободно мнението си. БСП отговаря на моите убеждения. Това е партията, която може реално да промени здравеопазването. Вече всички знаят, че 5 млр. лв. е бюджетът на здравната каса за 2020 г. и още 5 млрд. лв. влизат под масата. 10 млрд. ли струват днес  услугите, апаратурата, отношението?! Не искам пенсионерите в България да плащат най-скъпите лекарства в Европа. Готов съм да участвам в така нужната промяна на системата.“, заяви хирургът д-р Иван Колев от МБАЛ „Д-р Христо Стамболски в Казанлък с преференция 105.

„От нас зависи да си върнем самочувствието на партия и заедно с коалиционните партньори да победим. Видяхме, че години наред проектите бяха златния пръст в управлението на страната. България е болна от политическите проекти на поредните „спасители“, спасението е с „БСП за България“ с номер 4“, заяви кандидатът за депутат Момчил Ненов с преференция 108.

Кандидатът за депутат адв. Иван Михайлов с преференция 109, който е и областен председател на ПП АБВ, сподели, че  изцяло подкрепя болките и тревогите на хората от областта. „Нашите членове са изключително доволни от  обединяването на 16-те партии в голямата лява коалиция „БСП за България“. Имаме едни и същи цели, идеи и вяра в победатата ни.“, допълни още Михайлов.

„Видяхме в краткия парламент, че само БСП е партията която има ясна програма с приоритети и перспективи за всеки сектор. Да бъдем активни и в кампанията, и в изборния ден“, призова кандидатът Динко Господинов с преференция 114.

„Единението, експертизата и мъдрите решения трябва да работят за въздигане на индустриалното могъщество на Казанлък и Стара Загора“, каза кандидатът за народен представител  адв. Сашо Лозанов с преференция 116. Той припомни на събралите се казанлъчани самоотвержената си съдебна битка срещу стремежа за престъпна реституция на Вила „Роза“ – емблематичната къща-паметник на културата и целия имот на розотърговеца  Александър Папазоглу,  които се ползват от Районното управление на МВР в Казанлък.

„В тази кампания обединяваме всички, които искат промяна, трябва да загърбим времето  на разделение и противопоставяне. Ние даваме пример как може да събираш  в обща цел чрез доказаните експерти в листата – сигурност в промяната  и грижа за хората“, заключи председателят на общинския партиен съвет в Казанлък Румяна Друмева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram