Георги Кадиев: Огромна част от обществените поръчки в община Стара Загора са на фирми на Пеевски

Купуването на гласове ще спре, ако няма корупция

Огромна част от всички обществени поръчки в строителството в община Стара Загора са на фирми на Делян Пеевски.Това каза в предаването „Инфо Зона”  на ТВ Стара Загора водачът на листата на „БСП за България” Георги Кадиев.

Според него името на Илко Желязков е  в списъка „Магнитски” не защото е бил служител на ДАНС или в момента член на Бюрото за СРС, а защото 9 години е бил председател на борда на директорите на „Мини Марица изток”. „Корупцията от комплекса, преминавайки през политически фигури, стига до купуването на гласове. Например, в община Гурково, за 4 години гласовете на ДПС имат ръст от 320 процента”, посочи Георги Кадиев.

„Аз направих един регистър на „купувачите на гласове”, в него има вече над 120 имена. Там са имена на кметове, на членове на техните семейства и на техни приближени, имена от лица от ъндърграунда. Вече получаваме и конкретни сигнали от населени места. Преди изборите с тях ще запознаем и председателя на ДАНС, и вътрешният министър”, допълни Кадиев.

„Симбиозата ГЕРБ –ДПС в област Стара Загора, започвайки от комплекса „Марица изток”, преминавайки през обществените поръчки стига до купуването на гласове. Най-правилният начин да се пресече тази порочна практика е не е да се наказват купувачите на гласове, а да се спре корупцията”,  убеден е водачът на  старозагорската листа на „БСП за България”.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
Областен съвет на БСП – Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram