Разширяване и благоустрояване на парк „Розариум” в  гр. Казанлък

РАЗШИРЯВАНЕ и БЛАГОУСТРОЯВАНЕ на парк „РОЗАРИУМ” в  гр. Казанлък – това е заложила Галина Стоянова в Програмата си за управление на Община Казанлък в мандат 2023-2027. Пълна подкрепя има и от кандидатите за общински съветници от ГЕРБ. 

Планираното разширение и благоустрояване на парк „Розариум“ предвижда да бъде продължена съществуваща пешеходна алейна мрежа и да се свържи  с централния монумент в парка, за да бъде възстановена цялостната архитектурна визия на оригиналния проект на парка, предвид реалния недостиг от място за многобройните му посетители.

Още в първия Общ устройствен план на града, изготвен през 1908 г. парковото пространство е естествено заложено, така, както повечето емблематични места за града. Преди век, в далечните 1922 – 1923 година, по времето на кмета Стефан Папазов започва оформянето на превърналия се в емблема на града парк „Розариум“. Цялостното обновяване – със засаждане на нови видове дървета и рози, пространства за отдих, детски площадки и открити фитнес площадки, беседки и фонтани се извърши в първия мандат на Галина Стоянова през 2014 г. В последствие там бе изграден и новият Музей на розата, който годишно се посещава от близо 20 000 туристи.

За един по-красив Казанлък гласувайте с номер 7 в бюлетините.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram