Когато знаеш кой си и къде отиваш, не си вандал

За ПП „Има такъв народ“ е изключително важна кауза децата и младежите на България, да бъдат възпитавани в дух на родолюбие и патриотизъм.

 Двайсет от най- силните и съзидателни години  от 111-те години на историята на Българската военна авиация са казанлъшки години.

 Тук се създават и произвеждат едни от най- добрите за времето си самолети, в самолетната фабрика „Капрони“, в периода 1927-1947 година. Днес малцина са останалите живи и последни ветерани от тази епоха, които заслужават почит и уважение.

 Тази славна страница от казанлъшката индустриална история трябва да получи своето достойно и заслужено място в града.

Разработихме и разполагаме с готово проектопредложение, което ще внесем в новия Общински съвет за създаване на музейна сбирка , посветена на българското самолетостроене в Казанлък.

Настояваме и ще подкрепим   усилията на ветерани- летци от района за издаването на Историята на самолетостроенето в Казанлък.

 Това сподели с ветераните – летци и представители на Общобългарския комитет „Генерал Иван Вълков“ кандидатът за кмет на Казанлък и водач на листата с кандидати за общински съветници от партия „Има такъв народ“ Живка Железова.

 Тя уважи  честването на 111-та годишнина от създаваното на българската военна авиация и положи цветя пред паметника на летците, загинали  във войните за национално обединение.

За ПП „Има такъв народ“ е изключително важна кауза децата и младежите на България, да бъдат възпитавани в дух на родолюбие и патриотизъм.

А това става само чрез познаване и  честно и обективно изучаване на българската история, в частност -на местната.

 Не случайно ние, българите, имаме поговорка, която казва: „камъкът си тежи на мястото“.

 А тежките камъни се отглеждат.

И имено тежките камъни са в основата на здравите темели.

 А здрава  е само онази сграда, съградена върху здрави темели и с добри, опитни и мъдри майстори, допълни Железова.

 Нейна лична кауза,  като майка на две деца, е запазване духовността в децата и възпитанието им в истинските човешки добродетели: честност, труд, смелост, отношение към по- слабите и обич към животните, добротворство.

 В Предизборната програма на ИТН, в частта „Образование  и култура“   е заложено финансирането на специални часове по краезнание, които да се провеждат в знакови за Казанлък и неговата история места, от  известни и именити казанлъчани, общественици, представители на различни професия.

Тези часове, изнесени извън класната стая и учебна програма  да обособени в специална общинска програма за работа с младите хора, под името: „ Живей достойно. Важният си ти“. 

За финансирането на тази програма ще бъдат заделени средства както от местния бюджет, така и от дарителство  от хора, които ценят Казанлък и радеят за опазване на неговата история.

Вместо акумулирането на толкова много средства от бизнеса за пищни и със спорен смисъл  и резултат големи празници, част от дарителските пари могат да отиват за стойностни каузи, надграждащи във времето, убедена е Железова.

Аз съм прагматик човек и като  такъв уважавам решенията на хора с професионална експертиза.

Затова темите на тази програма ще определя създаден Обществен съвет от историци,  общественици, военни, интелектуалци от района.

 Само така новите хора, бъдещи граждани на Казанлък и района ще знаят кои са и откъде идват. И ще ценят това, мястото, където са родени и живеят и това, което се прави в него и за него.

Когато знаеш кой си и къде отиваш, не си вандал, допълни Железова.

Казанлък- това сме НИЕ!

 А аз съм една от Вас.

 Бюлетина 21

За подкрепа на Живка Железова- кандидат за кмет и водач на листата с кандидати за общински съветници на ПП „Има такъв народ“

  • Купуването и продаването на гласове е престъпление

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram