Петър Петров (с.Бузовград): Водоснабдяването на Бузовград е основен проблем. Имам решение. 

„Водоснабдяването на с. Бузовград е основен проблем, чието решение ще бъде първа точка в дневния ми ред, ако бъда подкрепен за кмет на селото. Решение имам. Не може вече 70 години да живеем така. За изминалите четири години кметът на селото не е направила нищо в тази посока, а трябваше“, това заяви при представяне на Програмата си за управление кандидатът за кмет на с. Бузовград Петър Петров (ГЕРБ). Проучването и анализът на вододайната зона и наличието на каптаж, които да подсилят водоподаването и осигурят ритмичност и добро налягане, са първите стъпи към решаване на проблема с водата. Мерки, които са залегнали в Програмата за управление на Община Казанлък и на кандидат-кмета Галина Стоянова, и се подкрепят от кандидатите за общински съветници от ГЕРБ. „Виждате, че всички искаме да решим проблема с водоподаването в селото, което означава ще се можем, защото гледаме в една посока“, каза Петър Петров. 

☝️”За една година ВиК печелят около 300 000 лв. само от нашето село. Според решение на КЕВР част от печалбата трябва да се инвестира в населеното място. Такава инвестиция не е направена“, посочи кандидат-кметът и заяви, че, ако поеме управлението на селото, ще работи това да се промени. 

Той получи подкрепа и от Михаил Янушев, който е кандидат за общински съветник. Янушев бе категоричен, че има какво хубаво да се случва на Бузовград и с реализиране на Програмата за управление на Петър Петров и на Галина Стоянова това е възможно.

🔺Петър Петров предвижда още и асфалтиране на няколко улици“ „Пеньо Пенев“, „Митко Палаузов“, „9-ти септември“, „Христо Ботев“, „Хаджи Димитър“, „Панайот Волов“, „Георги Раковски“. 

🔺Сред акцентите в Програмата му за 2023-2027 г. са: 

✔️Изграждане на спортна площадка с футболно, волейболно, баскетболно игрища и тенис корт.

✔️Завършване на циментовия канал на селската вада

✔️Създаване на проект за финансиране на ремонт на фасадите на църквата и джамията

✔️Ежегодно осигуряване на средства от ВиК – Стара Загора за подмяна на водопровода в селото

✔️Проект до Министерството на културата за възстановяване фасадата на читалището

✔️Изменение на градоустройствения план на селото, за да може вече построени къщи да влязат в регулацията му, както и за неговото разширяване

✔️Създаване на рекламно- презентационен сайт на селото за привличане на туристи и инвестиции в с. Бузовград

✔️Ремонт на детските площадки в парковете на селото

✔️Изграждане на два броя нови спирки за електробуси на междуселищната линия №5.

✔️Изграждане на нова обществена тоалетна в парка

✔️Реконструкция и промяна на облика на моста в центъра на селото

✔️Проект за нов зелен парков ландшафт в центъра на селото

✔️Изграждане на нови детски и стрийт фитнес площадки в двата квартала- изток и запад

✔️Създаване на център за младежки дейности

✔️Възстановяване на стадиона за футболни срещи

✔️Продължаване на мерките за осигуряване на безопасност на движението

✔️Създаване на нова визия за вход/ изходна селото- премахване на старите амортизирани табели и поставяне на атрактивни нови

✔️Включване на екопътека „Мегалита“, Средновековните крепост и църква и Тракийската гробница в плановете за маркетинг и поддръжка на Общинското предприятие по туризъм

✔️Осигуряване на законова възможност за разширяване на гробищният парк.

👉🏻За Петър Петров, кандидатите за общински съветници и кмет на Община Казанлък в лицето на Галина Стоянова можете да гласувате с № 7️⃣ ✅🗳️в бюлетините. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram