Милена Господинова, кандидат за кмет на Мъглиж: Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ!

Изграждане на центрове за неграмотни деца и възрастни към всяко едно училище на територията на община Мъглиж, предвижда програмата на кандидата за кмет от Възраждане Милена Господинова. Тя благодари на Възраждане за доверието и  възможността, която дават на жителите на община Мъглиж да имат право на избор. В момента това е единствената партия, която може да защити всеки един от нас и да опази живота ни в тези трудни за всички времена.

 „Около 50% от населението на общината са неграмотни, за съжаление не могат да четат и пишат. Още преди години подготвих програма за обучение на децата в различни видове традиционни за общината занаяти. От Сдружение „Творець“ има подготвени майстори, които могат да обучават тези деца. Това може да стане или в самите училища, или като вечерен курс“, коментира Милена Господинова.

Тя е категорична, че най-големият проблем за хората е липсата на работа и възможности.

„Предвиждам създаването на постоянна улица на занаятите, която да привлича туристи. По този начин градът ще стане предпочитан, възможно е да се предлагат различни домашни храни. Така ще успеем да приобщим жителите на общината. Мога да предложа истинско възраждане на нашата община. Познавам всяка улица, знам къде са проблемите, силните и слабите страни“, категоричен е кандидатът за кмет на Мъглиж от Възраждане.

В програмата на Милена Господинова е предвиден ремонт на читалище „Пробуда“; обособяване на Музей с изложение на най-голямата колекция в Европа от минерали, дарени на Мъглиж от академик Йовчо Смилов Йовчев; създаване на Художествена галерия с колекцията от картини, дарени от художниците, съвременни автори, участници на международни пленерите в град Мъглиж, организирани от сдружение „Творецъ“ 8 поредни години. Организиране на музикални, фолклорни фестивали и кинофестивали на открито също са сред приоритетите на кандидата за кмет от Възраждане.

Сред една от целите на Милена Господинова е опазване на десетте феномена на общината – Чепелев камък, Водопад – Големият скок, Малкият скок, Мъглижката клисура, Момите, Топлата дупка, Туловска кория, Ветренска кория, Винишки камък и Юлиевска кория. Това ще допринесе много за развитието на туризма, смята Господинова.

Милена Господинова е на 50 години. Родена е в Стара Загора, но от 28 години живее в Мъглиж. Учредител на сдружение „Творець“ – гр. Мъглиж от 2012 г. и на Народно читалище – ,,Христо Танев“ – гр.Стара Загора от 2020 г.

На местните избори на 29 октомври, Възраждане е под номер 42 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram