Д-р Колев, №1 събра футболната слава на областта за първи път (галерия)

На първа по рода си среща на футболни легенди от областта бе домакин д-р Иван Колев, кандидат за кмет на Община Казанлък, чието име е №1 в интегралната бюлетина.

Ненадминати и досега в спортната си слава ветерани от ФК „Розова долина“, които точно преди 40 години класираха казанлъшкия отбор в „А“ група, шампиони със старозагорския „Берое“, играли в Европа, носители на национални купи се събраха на терена на „Арена запад“, за да поритат топката на зеления килим и да си поговорят с д-р Колев.

„Те са звездни футболисти с хиляди мачове общо в „А“ и „Б“ групите, настоящи треньори, които възпитават децата ни, именно те събираха хиляди на стадионите през 70-те и 80-те години на миналия век! Много от тях са и с номинации, и с участия в класациите за „Спортист на годината“! Аз съм им голям почитател и разчитам на техните съвети“, сподели д-р Колев.

Сред отзовалите се на поканата на д-р Колев бяха Кольо Петков, Димитър Сивов, Динко Стоянов-Крушата, Недялко Недев, Иван Нейков-Бай Киро, Христо Гоцков, Тотьо Чакъров, Камен Петков-Кембо, Вълко Златев, Атанас Йовчев, Александър Сугарев, Стайко Стайков, Петко Петков- Загара, Теньо Минчев, Кънчо Кашеров, Венелин Сивриев, Георги Бинев, Тодор Станев, Злати Минчев

Ветерани и кандидати за общински съветници от листата на БСП отдадоха минута мълчание на тези спортисти, които не са между нас. Спомниха си за Кральо Орозов, Кольо Ганев, Йордан Тодоров, Койчо Коев, д-р Минев и др. Те коментираха, че след над 40 години, откакто „Розите“ бяха в „А“ група, никой не се сеща за тях и благодариха на доктора за уважението. Някои от тях не се бяха виждали с години и с много мило отношение и носталгия говореха за бляскавото минало, в което са били главните персонажи. 

Флаг и шалче на шампионския „Берое“ връчи на д-р Колев Тодор Станев и химикал с логото на отбора: „За да подпишеш договора си като кмет, докторе“, пожела треньорът.

Д-р Колев подаде първа топка и пас в импровизирана футболна среща между футболните герои и мъжете от листата на БСП. По време на разговора кандидатът за кмет научи много за проблемите на спорта и спортистите в община Казанлък по наблюденията на гостите си, получи и много полезни съвети за преодоляването на наболелите въпроси и уверението, че ще бъдат на разположение за консултации винаги.

Д-р Колев категорично заяви, че това е само първата и пилотна среща, като кмет те ще станат системни срещи между златни ветерани, почитателите им от Общинския съвет и изпълнителната власт.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram