Украинският президент от Киев: Тук съм. Няма да се предадем

Няма да хвърлим оръжията, заяви днес украинският президент Володимир Зеленски, предаде Ройтерс. Зеленски се появи във видеозапис, заснет пред президентския офис в Киев, отбелязва агенцията. Украинският лидер увери, че ще остане в Киев.

„Добро утро, украинци. Появиха се фалшиви информации, че ще заповядам на армията да сложи оръжие и ще се евакуирам. Чуйте – тук съм. Няма да се предадем. Ще защитаваме държавата си. Нашето оръжие е наше право. Това е нашата земя. Нашата страна и децата ни. Ще ги защитаваме всичките. Това исках да ви кажа. Да живее Украйна”, заяви украинският държавен глава. 

„Няма да хвърлим оръжията, ще защитаваме държавата си“, каза още Зеленски. По-рано Асошиейтед прес съобщи, че Съединените щати са предложили на президента да го евакуират от украинската столица, но той е отказал.

Битката е тук, нуждая се от боеприпаси, не от разходка“, е казал украинският президент в отговор на предложението на САЩ, разказа високопоставен американски служител в сферата на разузнаването, добре запознат с проведения със Зеленски разговор. 

Зеленски призова украинците да не вярват на „фалшивите информации“, които циркулират в интернет, че той възнамерява да нареди на украинската армия да се предаде.  „Нашите оръжия са нашата истина. Това е нашата земя, нашата страна. Нашите деца. Ще защитим всичко това. Слава на Украйна“, заяви украинският лидер. Зеленски публикува обръщението си на ожесточените сражения, които водят за Киев тази сутрин украинските и руските сили, отбелязва Франс прес. 

nova.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram