Пакистан нанесе удари на територията на Иран, има жертви

Пакистанското външно министерство потвърди, че пакистанските военновъздушни сили са нанесли удари на иранска земя. Посочва се, че тяхна мишена са били „укрития на терористи“, съобщиха агенциите, като се позоваха на ведомството.

Ударите бяха извършени след иранското нападение от вторник на пакистанска земя, при което загинаха две деца в югозападната провинция Белуджистан.
Пакистанското външно министерство посочва, че операцията е била „силно координирана“.

„Тази сутрин Пакистан предприе поредица силно координирани и целенасочени високоточни военни удари по укрития на терористи в иранската провинция Систан и Белуджистан“, се казва в съобщението и се допълва, че при операцията „са ликвидирани няколко терористи“.

Няколко ракети, изстреляни откъм Пакистан, поразиха село в иранската провинция Систан и Белуджистан, заяви представител на местните сили за сигурност пред полуофициалната агенция YJC (Young Journalist Club, Клуб на младия журналист), цитирана от Ройтерс.

Официалният представител добави, че най-малко три жени и четири деца са загинали при единия от взривовете, и уточни, че никой от тях не е ирански гражданин.

Източник: Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram