Отмениха присъдата на бившия пакистански премиер Имран Хан

Пакистански апелативен съд във вторник суспендира присъдата от три години затвор за корупция на Имран Хан, което се разглежда като съдебна победа за изключително популярния бивш премиер, заявиха неговите адвокати и съдебни служители, цитирани от Ройтерс.

Въпреки че предстои повторно разглеждане на делото своевременно, решението ще даде възможност на Хан, който е на 70 години, да участва в предстоящите парламентарни избори. Хан отхвърли обвиненията, настоявайки, че не е нарушил никакви закони.

Върховният съд на Исламабад пусна Хан под гаранция, но не става ясно дали той ще бъде освободен, тъй като той е изправен пред множество други обвинения, повдигнати след свалянето му от власт чрез вот на недоверие в парламента през април 2022 г.

Адвокатът на Хан Шоаиб Шахин каза, че Върховният съд на Исламабад е издал кратка устна присъда и писмено решение ще бъде издадено по-късно. Хан беше осъден по-рано този месец от съд, който го призна за виновен в укриване на активи след продажба на държавни подаръци, които е получил, докато е бил на поста.

Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram