Нов ужас в Лондон: Пак газят пешеходци на Лондон Бридж! (ВИДЕО/СНИМКИ)

Метростанцията на Лондон бридж беше евакуирана преди минути, след като автомобил започна да гази пешеходци и се разчу и за хора, наръгани с нож, пише ексклузивно The Sun.

В момента на мястото се намира въоръжена полиция, хора са забелязани да бягат оттам. Според очевидци няколко души лежат на земята и получават медицинска помощ заради рани от нож.

Твърди се, че по рано са били чути и огнестрелни изстрели. От първите, появили се видеозаписи в интернет може да се чуят полицаите как крещят: „Очистете мястото веднага!“, докато крещящи хора бягат в паника. Мирър добавя, че според първоначални данни ранените са поне 20./Превод: БЛИЦ

Полицията е открила стрелба по шофьора на автобуса.

Очевидец съобщил за Би Би Си, че бял ван се отклонил от пътя по Лондонския мост и блъснал пет или шест души.

Районът е отцепен от силите на реда. Лондонският мост е бил затворен в двете посоки.

По искане на полицията са затворени и спирките на метрото и градския транспорт.

От Лондонското метро съобщиха, че влаковете няма да спират на Лондонски мост, така и на Ватерло ист, Лондон чаринг крос и Канън стрийт.

От полицията казаха, че работят по инцидент, но не посочиха подробности. Силите на реда се опитват да изведат хората от мястото на инцидента.

Репортер на Ройтерс близо до мястото съобщи, че е видял 10 полицейски автомобила да се насочват към моста.

Очевидец казал за Би Би Си, че видял движещ се с висока скорост бял ван да се отклонява рязко от пътя и да блъска пешеходци./news.bg

Още инциденти

Малко след случилото се на „Лондон бридж“, британските медии съобщиха и за инцидент в района на пазара „Бъроу“ (Borough Market), който е близо до моста.

СиЕнЕн се позовава на свидетели, че двама мъже са нахлули в ресторант и са намушкали двама човека вътре.

Полицията потвърди, че има и втори инцидент, но без подробности, а само че е регирала със стрелба. А след това съобщи и за трети в района, без да казва дали са свързани./dnevnik.bg

https://www.youtube.com/watch?v=tKxedLL8F_w

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram