Мъск се подигра с просенето на Зеленски

На 1 октомври американският предприемач и собственик на мрежата X (бивш Twitter) Илон Мъск публикува в профила си мем за украинския президент Володимир Зеленски.

На снимката е изобразен „страдащ“ мъж с образа на украинския лидер.

„Когато са минали пет минути и все още не сте поискали помощ от милиард долара“, гласи надписът.

По-рано, на 29 септември, Мъск обвини властите на САЩ, че отделят твърде много внимание на помощта за Украйна, вместо да се занимават с проблема с мигрантите по границата на южните щати.

Вероятно Мъск има защо да недолюбва Зеленски.

По-рано стана ясно, че предприемачът е отказал на украинските военни да включат сателитната му комуникационна мрежа Starlink край Крим, като по този начин им е попречил в настъпленията.

В резултат на това, Комисията по въоръжените сили на Сената на САЩ пое на дневен ред разглеждането на въпроси, свързани с националната сигурност, повдигнати от решението на Илон Мъск да не разшири частната сателитна мрежа Starlink, за да подпомогне украинската атака срещу руски военни кораби близо до кримското крайбрежие, пише Bloomberg.

Председателят ѝ Джак Рийд каза в изявление, че докладите за използването на Starlink разкриват „сериозни въпроси, свързани с отговорността за националната сигурност и комисията е ангажирана с този въпрос“.
Според сенатора комисията ще разгледа държавните договори и „важната роля, която Мъск и неговата компания изиграха тук“.

„Нито Илон Мъск, нито някой отделно частно лице може да има последната дума, когато става дума за националната сигурност на САЩ“, е подчертал Джак Рийд.

Източник: Критично

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram