Министрите на отбраната на Русия и Китай: Сплотени сме като велика планина срещу хегемонията на САЩ

Посолството на Руската Федерация в София информира за резултатите от срещата между министрите на отбраната на Китай и Русия Вей Фенхе и Сергей Шойгу: Ние отбелязваме огромно плодотворно сътрудничество във всички области. Особено заставайки пред безумното възпиране от страна на САЩ.

На 23 ноември т.г. Министърът на отбраната на Руската Федерация армейски генерал Сергей Шойгу и Министърът на отбраната на Китайска Народна Република генерал-полковник Вей Фенхе по време на преговори утвърдиха пътна карта за сътрудничество за 2021-2025 г. 


Сергей Шойгу: „Признателен съм за вниманието, което Вие отделяте на развитието на военното сътрудничество между нашите страни. В сложната епидемиологична обстановка, свързана с коронавирусната инфекция,  ние продължаваме да сътрудничим плодотворно и се опитваме да придадем 
на съвместните мероприятия по-висока практическа насоченост.

Нашите въоръжени сили взаимодействат на земята, в морето и във въздуха. Броят на мероприятията за оперативната и бойната подготовка нараства“.


Вей Фенхе: „Ние отбелязваме огромно плодотворно сътрудничество във всички области. Особено заставайки пред безумното възпиране от страна на САЩ, Китай и Русия са сплотени като една велика планина. Ние заедно сме противодействали на хегемонията на САЩ, сме против фалшивия демократичен режим на САЩ и фалшивия мултикултурализъм, както и проявите на студената война в нова форма. И по този начин ние сме показали, че нашите отношения са по-добри от съюзнически“.https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frusembul%2Fposts%2F3098809077071073&show_text=true&width=500

Източник: Фейсбук, „Гласове“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram