Киев обяви ограничени успехи на южния фронт и близо до Бахмут

Украинското министерство на отбраната днес обяви „успех“, постигнат миналата седмица в трудната контраофанзива на южния фронт и след като си върна три квадратни километра от руските сили близо до източния град Бахмут, предадоха Франс прес и БТА.

Украинските сили „продължават настъпателните си операции в района на Мелитопол“ и „постигнаха успех близо до Новоданиловка и Новопрокопивка“ на юг, каза заместник-министърът на отбраната Ханна Маляр пред обществената телевизия.

Тези две села са в Запорожка област, близо до Роботино, „стратегическа“ местност, отвоювана в края на август, която отваря пътя за настъплението на Киев в южна посока, в райони, окупирани от армията на Москва.

„На юг противникът търпи тежки загуби на личен състав, въоръжение и техника, прегрупира своите части и войски, като използва резервите си“, каза Маляр и добави, че на източния фронт е „постигнат известен успех близо до Кличчиевка“, село на юг от Бахмут. Този град повече от година беше епицентър на боевете и през май миналата година беше превзет от Москва.

„През последната седмица освободената зона се е увеличила с 3 квадратни километра“ близо до Бахмут, а „общо 47 квадратни километра са освободени“ по фланговете на града от началото на украинската контранастъпление през юни, уточни заместник-министърът.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram