Главният прокурор на САЩ се оттегли от поста

Главният прокурор на САЩ Уилям Бар, който беше сред най-верните съюзници на Доналд Тръмп, ще се оттегли от поста преди Коледа, въпреки че мандатът му трябваше да приключи на 20 януари.https://platform.twitter.com/embed/index.html?dnt=true&embedId=twitter-widget-0&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1338614499981602819&lang=bg&origin=https%3A%2F%2Fwww.segabg.com%2Fnode%2F164413&theme=light&widgetsVersion=ed20a2b%3A1601588405575&width=550px

В Туитър Тръмп съобщи за оттеглянето на Бар и публикува писмото му, с което известява за напускането. В него Уилям Бар хвали президента за „историческите“ му постижения, помогнали на икономическия растеж на страната, укрепването на въоръжените сили и намаляването на нелегалната имиграция, предава БНР. Мястото на Бар ще бъде заето от неговия заместник Джеф Роузън.

Напрежението между Уилям Бар и Доналд Тръмп избухна, след като главният прокурор заяви, че няма доказателства за измами при гласуването на изборите през ноември. Той също така беше разкритикуван от Тръмп в Туитър, че не е разкрил публично, че по време на предизборната кампания се е водело разследване срещу сина на Джо Байдън Хънтър заради данъци.

Вестник “Гардиън“ припомня, че в седмиците преди изборите Тръмп публично порица главния прокурор за това, че не преследва политическите врагове на президента, сред които Джо Байдън и Барак Обама. В интервю, дадено през октомври, Тръмп заяви, че Бар няма да бъде запомнен с добро, ако не повдигне обвинение срещу Байдън или Обама, тъй като това може да му коства изборите.

СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram