Ван Ивей: Интервюто с Путин удари Запада по болното място

Интервюто с Путин удари Запада по болното място. Това смята Ван Ивей, директор на Института за международни отношения към Китайския народен университет. Според него „Западът отдавна е заблуден от антируската пропаганда, а сега е много ядосан, след като гледа това интервю“.

Интервюто с руския президент Владимир Путин на американския журналист Тъкър Карлсън беше удар по антируската риторика на западните страни и тяхната политика на подкрепа на Украйна, която предизвиква недоволство сред обикновените граждани. Това мнение изрази пред кореспондент на ТАСС директорът на Института по международни отношения към Китайския народен университет Ван Ивей. „Западът отдавна е заблуден от антируската пропаганда и сега са много ядосани, след като гледат това интервю“, каза експертът по международни въпроси. Той отбеляза, че бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън е реагирала на интервюто с директна обида към Карлсън, наричайки американския журналист идиот. „Това показва, че интервюто удари Запада по болното място“, добави Ван Ивей. Според него политическият курс на лидерите на западните страни към финансова и военна подкрепа за Украйна е вреден за обикновените граждани, които вече се чувстват уморени от военния конфликт. „Мисля, че интервюто е много навременно във връзка с изборите в САЩ тази година“, заключи професорът.

Интервюто на Карлсън с Путин вече има над 60,3 милиона гледания в социалната мрежа X седем часа след неговото публикуване. Броят на гледанията на интервюто в канала на Карлсън в YouTube надхвърли 2,4 милиона. Интервюто продължава 2 часа и 6 минути, като през това време руският лидер отговаря на около 60 въпроса, включително различни уточнения от журналиста. Руският президент коментира конфликта в Украйна, отношенията между Русия и САЩ, разширяването на НАТО, взривяването на „Северен поток“, развитието на изкуствения интелект и задържането на американеца Еван Гершкович в Русия, обвинен в шпионаж.

Източник: Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram