На 16-ти юли БОЕЦ с национален граждански протест

Гражданско движение „БОЕЦ“ обяви провеждане на Национален граждански протест на 16 юли 2020 година от 16:00 часа пред сградата на Министерския съвет.

исканията са в 2 насоки – оставка на правителството Борисов „което легитимира Пеевски“ и оставка на главния прокурор Иван Гешев „който пък е бухалката на Пеевски в страната“.

„Мисля, че времето е назряло. Вчера имаше пореден протест на „Зелените“, пореден нов скандал с „Росенец“… , каза в интервю за БНР адвокат Камен Добрев от БОЕЦ.

По думите му, „скандалите са толкова много, че едва ли ще ми стигне времето да изброявам причините…Нямаме никакво съмнение, че след Борисов се готвят и други партии, които биха управлявали в стоянката на Пеевски.  Всъщност политическият център в страната не е нито ГЕРБ, нито президентството, нито Министерския съвет! Това са сараите на Доган, хотел „Берлин“ и Пеевски. В момента политическите искания са насочени срещу тези, които легитимира Пеевски във властта и в прокуратурата.

Добрев категоричен че в момента прокуратурата се е превърнала в „бухалка за сплашване на неудобни, за отнемане на бизнеси и за индулгенция и изпиране на висши политици“, а по отношение на прокуратурата има „политическа омерта“.

Почти 24 часа след станалото на „Росенец“ прокуратурата не е реагирала, допълни той. Добрев изтъкна, че разследването по казуса „Осемте джуджета“ също е започнало с обиск в дома на подателя на жалбата.

За протеста от БОЕЦ са подкрепени от „Да! България“, инициатива „Правосъдие за всеки“ и от общественици.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram