Янаки Стоилов предостави пакет от законопроекти на Народното събрание


Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов внесе в Народното събрание пакет от проекти на нормативни актове, по които е необходимо да бъдат предприети своевременни действия, за да се избегнат финансови и други санкции срещу България.
Преобладаващата част от законопроектите са в отговор на процедури за нарушения, образувани от Европейската комисия, други целят ефективно сътрудничество с Европейската прокуратура, а трети – регламентиране на новоизградени информационни системи за електронни административни услуги и достъп до правосъдие, за чието внедряване държавата се е обвързала с определени срокове.
От особена важност е и промяната в законодателството за придобиването на българско гражданство, тъй като до сега предоставяното „инвестиционно“ гражданство подлага на риск националната сигурност и сигурността на ЕС.
Изготвените от министерството на правосъдието законопроекти са представени на народните представители в случай, че проявят интерес към тяхното използване и внасяне за разглеждане в Народното събрание./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram