Шофьор мина направо през кръгово

Тежък инцидент е станал на кръстовище в Перник. За това сигнализират очевидци.

Водач на „Ауди“ преминал направо през кръговото, навлязъл е в нарещното и се е блъснал челно.

По думите на един от очевидците водачът е „дърпал балон“ , докато шофира.

Материалните щети са значителни. На този етап няма информация за състоянието на участниците в ПТП-то.

„Рядко си позволявам да изказвам мнението си в социалните платформи, но това, което видях преди малко излиза извън всякакви морални граници. Преди около 30 минути, индивидът от снимката (ляво), предприе изпреварване от дясна лента в зона с ограничение 40 (преди кръгово движение) и “дърпаше балон” докато шофира, нали сега е модерно.Тъкмо се замислих когато видях “абе този балон ли дърпаше”, но докато го мисля – се случи това.

Та да си дойдем на думата, приближавайки кръговото движение (това европейското с пластмасовите конуси), той реши да мине пред мен и даде още повече газ, ускорявайки доста бързо – явно така е преценил за добре нали все пак е в еуфория от балона. Да, правилно четете – този индивид дърпаше балон докато управлява МПС. Минавайки през кръговото движение “буквално” прескочи и влезе в насрещното движение, удряйки челно автомобила, който се движеше съвсем спокойно в другата посока.

Натам мисля, че няма нужда да коментирам, само се надявам искрено жената на автомобила да оздравее бързо и да бъде добре. В държава, където има високо чувство за безнаказаност по пътищата можеш да видиш всичко, но такова нещо не мога да приема за нормално. Кога ще се спре да се дава право на управление на МПС на такива неадекватни създания ? Кога един път ще бъде правилно отсъдено шофирането в нетрезво състояние, под влияние на наркотични вещества или балони ? Ами ако имаше детенце в колата ? Ти осъзнаваш ли ? Потресен съм.“, заяви Гецата Асенов.

Случката е уловена и на видео. Кадрите потвърждават думите на Асенов за неадекватното движение на автомобила.

Източник: Глас плюс

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram