Тошко: ВНС ще промени Конституцията към президентска република

Аз се забавлявам през последните дни, когато юристи казват, че с референдум не може да се стигне до президентска република. Ние ще питаме хората дали искат президентска република. Това коментира Тошко Йорданов от ИТН в ефира на Нова.

„Ще бъде сформиран състав, който да свика Велико Народно събрание, а то се свиква с цел, не се свиква с цел. Ще бъде формулиран така, че да доведе до свикването на Велико народно събрание. Когато се зададе въпрос, който е от компетенцията на Велико народно събрание, ще стане така, че да бъде задължително да бъде разгледано от ВНС. Когато хората кажат какво искат, ако има достатъчно гласове, обикновеното Народно събрание трябва да задейства процедурата за свикване на Велико народно събрание за промяна на Конституцията от парламентарна република към президентска република“, каза още той.

„През септември ще излезем и ще правим районирането, за да изпипаме закона. В предишните Народни събрания заради бързане и правене на глупости, с пряката намеса на Лена Бориславова, два закона паднаха“, допълни Йорданов.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram