„Солидарен Великден“ в България

И БСП Търговише се включи в “Солидарен Великден”

БСП Търговище се включи в кампанията Солидарен Великден. С грижа за хората, за да донесат радост на нуждаещи се и помогнат в тези трудни времена социалистите посетихха кв.Запад и кв. Малчо Малчев в гр. Търговище, както и селата Васил Левски, Бистра, Ралица, Дралфа , Здравец и Лиляк. 

Продуктите дариха общинският съветник от БСП Десислава Петрова,  народният представител от левицата ген. Кольо Милев, и областният координатор на БСП в Търговище Галин Дачев.,

В малките населени места в цялата страна БСП също провежда “Солидарен Великден“

Малки и големи получиха козунаци и празнични подаръци от местни производители, дарени от българските социалисти

Общинската организация на БСП-Елхово донесе радост на децата в Център за специална образователна подкрепа „Никола Й. Вапцаров“ в града в навечерието на светлите християнски празници. Елховските социалисти се включиха в кампанията „Солидарен Великден с БСП“. Те дариха на децата лакомства, плодове и козунаци, за да направят празника им по-пъстър и весел.

С дарението социалистите не само успяха да зарадват възпитаниците на Центъра, но и да осъществят и другата мисия на „Солидарен Великден“ – да насърчат местни български производители, закупувайки продукцията им. Козунаците са на „Хляб и хлебни изделия“ ЕООД – Елхово, уточняват от БСП.

БСП-Алфатар дари козунаци на Дом за стари хора в града, ЦНСТ-Алфатар, ЦНСТ – кв. Попово за хора с психични увреждания и в Кризисния център за деца като част от кампанията „Солидарен Великден“.

Общинският съвет на БСП-Дулово също участва в инициативата. Празнични козунаци и различни подаръци получиха потребителите на социални услуги в защитените жилища в града.

“Честит Великден на всички с пожелания за здраве и благополучие!“, пожелаха участниците в кампанията. Тя се провежда за втори път по инициатива и идея на председателя на БСП Корнелия Нинова и вече е ежегодна. Нинова е и автор на наименованието на инициативата, която цели подпомагането както на социално слаби, хора в неравностойно положение, млади семейства, пенсионери и деца, така и да бъде стимулирано производството и потреблението на български фирми. Всички дарени продукти са от български производители.

Хиляди пакети с храна и традиционните Великденски тестени изделия стигнаха до сънародниците ни от областните центрове до най-малките села нас с грижа и внимание, дарени от социалистите, за да бъде празникът споделен и пълноценен. 

„Солидарен Великден“ в Стара Загора

Кампанията е адресирана към  пенсионери, към хора в неравностойно положение и  дългогодишни активисти

„Здраве, радост и благоденствие във всеки дом.“, това пожелаха  за Възкресение Христово лидерът на БСП-Стара Загора Валентина Бонева и народните представители Георги Гьоков и Драгомир Стойнев по време на Великденската кампания „Солидарен Великден“.  Организацията за нея  започна дни преди празника в община Стара Загора с участието и на общински съветници на левицата, и членове на партийния съвет.

„Ние имаме своите традиции за светлите християнски празници, но тази кампания по идея на лидера Корнелия Нинова, е различна с това, че хранителните продукти, които даряваме са местно производство. Това е израз на нашата солидарност, отличителна българска черта и същевременно символичен жест за подкрепа към малките предприемачи и местната общност – наша политика, която отстояваме пета година.“, каза народният представител Георги Гьоков.

„Кампанията в община Стара Загора е адресирана към  пенсионери, към хора в неравностойно положение и към дългогодишни активисти. Нейното провеждане позволи да се отбележи символиката на Великден и да се поговори за българските традиции. Нека си пожелаем да носим повече доброта в сърцата си,  да бъдем по-милосърдни и да си помагаме в трудности“, каза председателят Валентина Бонева.

БСП-Варна помогна на над 500 нуждаещи се с пресни козунаци за Великден

С пресни козунаци, приготвени и изпечени в една от местните фурни, БСП-Варна и тази година изненада нуждаещи се – семейства с ниски доходи и възрастни хора, в навечерието на най-светлия християнски празник „Възкресение Христово“.

Инициативата е част от Националната кампания на партията „Солидарен Великден“.

„Посетихме около 500 души от града и областта. Вдъхнахме им кураж, надежда и вяра. Получихме тяхната искрена благодарност и усмивки“, каза председателят на БСП-Варна и народен представител Борислав Гуцанов. Т

Гуцанов допълни, че варненските социалисти ежедневно правят всичко възможно да помагат и да се грижат за хората в нужда и да доказват уважението си към тях.

„Нека бъдем здрави и щастливи, заобиколени от топлината на близките си в тези светли празнични дни. Желая благополучие и споделеност, и светъл Великден“, допълни той.

„Солидарен Великден“ стартира като кампания за подкрепа на възрастни, млади семейства, деца, социално слаби и хора в неравностойно положение миналата година по инициатива на лидера на БСП Корнелия Нинова. Успешното й провеждане през 2020 г. стана повод акцията да се превърне в ежегодна.

Хиляди социалисти от цялата страна дариха продукти от български производители на нуждаещи се сънародници. Същевременно и показаха волята на БСП за насърчаване на родния бизнес.

Кристиан Вигенин се включи в благотворителната инициатива „Солидарен Великден“

И тази година зам.- председателят на БСП Кристиан Вигенин се включи в “Солидарния Великден” на БСП. С млади социалисти от София днес той зарадва с козунаци обитателите на Социален и младежки център „Св. Константин“, а утре – възрастни хора по предварително заявени адреси.

„Солидарен Великден“ в община Павел баня

Великденски козунаци и агнешко месо на празничната трапеза  ще имат дългогодишни общественици в община Павел баня от кампанията „Солидарен Великден“. Благотворителната инициатива организира  председателят на БСП  Надежда Димитрова, заедно с лидера на Областния партиен съвет Румяна Динева и областния координатор на жените-социалистки Петя Александрова.  „Солидарен Великден“ зарадва възрастните, които искрено благодариха за неочаквания предпразничен жест.

 „Извънредните ситуации създадоха достатъчна изолация помежду ни, днес хората жадуват за социални комуникации, грижи и внимание.“, подчерта Надежда Димитрова. Участниците в акцията изразиха своето удовлетворение, че поводът  допринася за радост в навечерието на Възкресение Христово. Според тях тези срещи  дават  надежда и упование, „напомнят, че вярата в доброто е пътят към нашето съхранение“.

Социалистите от Велико Търново дариха на възрастни и Руската църква в старата столица в „Солидарен Великден“

Ръководството на БСП и Весела Лечева дариха козунаци на Дома за възрастни хора

Великотърновското ръководство на БСП и народният представител Весела Лечева дариха козунаци на Дома за възрастни хора „Венета Ботева“ в старата столица.

Акцията е част от Националната кампания на БСП „Солидарен Великден“. Тя се провежда за втора година по инициатива на лидера на Столетницата Корнелия Нинова и вече е ежегодна.

В рамките на „Солидарен Великден“ социалисти от цяла България подпомагат възрастни и социално слаби хора като даряват продукти, за да имат и те празнична трапеза. Традиционните за празника козунаци и другите хранителни продукти са българско производство, целта е социалистите да бъдат солидарни с родния бизнес като реализират продукцията му.  

 Възрастните хора от Дома благодариха за вниманието и споделиха, че местната структура на БСП и Весела Лечева са чести дарители на социалната институция. В знак на благодарност те подариха ръчно изработено пано с българския трибагреник на председателя на социалистите във Велико Търново Михаил Михалев. Той от своя страна обеща, че ще го закачи в партийната централа.

Местната структура на социалистите ще продължи кампания „Солидарен Великден“ и утре, когато Младежкото обединение и Общинския партиен съвет ще направят дарение и в Руската църква във Велико Търново.

И БСП-Габрово с грижа за хората от региона в “Солидарен Великден”

Представителите  на общинските организации на БСП в Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна и Младежкото обединение на БСП се участваха наред със съпартийците си в цялата страна в инициативата „Солидарен Великден“, организирана за втори път от социалистите в подкрепа на пенсионери, млади семейства, деца и социално слаби българи преди светлия празник.

В домовете за възрастни членовете на БСП от Габровско зарадваха хората за предстоящия празник с хранителни продукти от родни производители. Те посетиха и техни другари, които имат нужда от помощ и също направиха празника им възможен и споделен.

От БСП в Габрово призоваха към солидарност и съпричастност преди Великден: „Нека всички проявим грижа за хората!“

„Солидарен Великден“ на БСП в Шумен зарадва млади и възрастни

Председателят на БСП-Шумен Веселин Пенчев, общинският съветник Лили Петрова и народният представител от левицата Иван Иванов дариха козунаци от родни производители на възрастни хора и ЦНСТ-та  за деца и младежи в града. Дарението е по линията на ежегодната кампания на партията „Солидарен Великден“, която се организира в подкрепа на социално слаби и хора в неравностойно положение.

“Пред нас са светли празници нека са пълни с надежда и вяра. Да бъдат сплотени и изпълнени със здраве”, пожелаха представителите на БСП, на които от своя страна младежи от центровете, получили даренията, подариха ръчно направени пъстри букети при посрещането на гостите.

Социалистите благодариха за милата изненада и още веднъж увериха домакините си, че солидарността и съпричастността към хората в нужда е приоритет за БСП.

„Солидарен Великден“ е инициатива, която цели, освен грижа за хората, но и подкрепа за българските производители на хранителни продукти. Затова и всички дарени пакети съдържат родна продукция.

Солидарен Великден в Кърджали: Социалисти дариха на деца, пенсионери и бедни в храмовете

И тази година кърджалийските социалисти се включиха активно в Националната кампания “Солидарен Великден“ по инициатива на председателя на БСП Корнелия Нинова.

По време на ежегодната кампания „Солидарен Великден“ социалистите в цялата страна полагат грижи към хората в неравностойно и социално незавидно положение, за да имат и те достоен празник.

Представители на Младежкото и Женското обединение на БСП в Кърджали гостуваха на Дневния център за деца с увреждания „Надежда“, където при спазване на противоепидемичните мерки, раздадоха козунаци и хранителни продукти.

„В навечерието на Великден, празникът на доброто, няма по-хубаво от това да зарадваш приятно децата и да предизвикаш тяхното слънчево настроение“, споделят социалистите.

Козунаци бяха раздадени на пенсионери, на хора с трайни увреждания и в църковните храмове на територията на областта.

Дарените козунаци са осигурени със съдействието на областния председател на БСП Милко Багдасаров, Петя Михалевска и общински съветници от партията.

 Кърджалийските социалисти поздравяват всички граждани с предстоящите Великденски празници като им пожелават здраве, щастие и благополучие.

Корнелия Нинова участва в „Солидарен Великден“ от Литаково

Лидерът на БСП Корнелия Нинова участва в инициативата на БСП “Солидарен Великден”. Заедно с общинския съвет на БСП-Ботевград и народния представител от БСП Иван Ченчев тя дари козунаци и лакомства на децата от детската градина в с. Литаково.

Нинова разговаря и с кмета на селото Пешо Младенов, издигнат от БСП, и го поздрави за новия облик, който е придал на селото и направеното от него за хората.

За посещението си в Ботевградското село председателят на БСП сподели в социалната мрежа.

Ето целият текст на съобщението на Корнелия Нинова във Фейсбук:

„Прекрасни мигове за солидарен Великден с малчуганите от детската градина в с. Литаково. Дарихме им козунаци и лакомства и поздравихме кмета Младенов за преобразяването на селото и грижите, които полага за жителите му.

Светли и хубави празници на всички!“

Кампанията за даряване на хранителни продукти от български производители на социално слаби и хора в неравностойно положение „Солидарен Великден“ на БСП се провежда за втора година по инициатива на Корнелия Нинова. Още миналата година след успешната реализация на първото издание Нинова обяви, че националната инициатива става ежегодна. 

БСП-Ловеч: В навечерието на Великденските празници БСП е солидарна към възрастните хора и хората със специални потребности

С подкрепата на депутата Ирена Анастасова социалистите зарадваха над 150 жители

Социалистите от БСП-Ловеч се включиха активно в кампанията “Солидарен Великден“.

За това те споделиха в социалната мрежа Facebook: „В навечерието на Великденските празници БСП е солидарна към възрастните хора и хората със специални потребности. С подкрепата на депутата Ирена Анастасова успяхме да зарадваме над 150 жители от Тетевен, с. Васильово, с. Черни Вит, с. Дивчовото, с. Голям Извор, децата от ЦОП-Тетевен и хората от Центъра за настаняване от семеен тип в с. Гложене. Нека Великденските празници ви дарят с много надежди и мечти.“

Мая Димитрова: И тази година БСП-Добрич продължихме инициативата “Солидарен Великден“

С този жест искаме да стоплим домовете и сърцата на хората, които имат нужда от това

Мая Димитрова – народен представител от Добрич, се включи в инициативата на БСП „Солидарен Великден“. В региона даряването на хранителни продукти ще продължи няколко дни, според Мая Димитрова.

По повода Димитрова съобщи в социалната мрежа: „И тази година със социалистите от БСП- Добрич продължихме инициативата „Солидарен Великден“, подета от председателя на БСП Корнелия Нинова. Днес дарихме козунаци на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Център за социална рехабилитация и интеграция и Дневен център на деца с увреждания. Инициативата продължава и ще бъдат дарени козунаци на още петдесет добричлии които не получиха помощ от 120 лв. от държавата. С този жест искаме да стоплим домовете и сърцата на хората, които имат нужда от това.“

Вяра Емилова: “Солидарен Великден“ с БСП стигна до всички общини в област Силистра

По време на инициативата бяха дарени само продукти на български производители

„Солидарен Великден“ с БСП стигна до всички общини в област Силистра. Инициативата реализирахме съвместно с общинските председатели на БСП, чрез която много хора бяха подпомогнати в навечерието на Великденските празници“, сподели депутатът от ПГ на “БСП за България“ Вяра Емилова.

В община Силистра козунаци и сладки изделия получиха в ЦСРИ и Дневен център за деца с увреждания. По време на инициативата „Солидарен Великден“ общинската организация на БСП-Тутракан посети и направи дарение от козунаци на живеещите в Дома за стари хора в града.

В община Кайнарджа пакети с продукти бяха предоставени на Дневния център за стари хора, който се намира в с. Средище. От община Дулово дарението е предназначено за ЦНСТ за хора с психични разстройства в града. Подаръци за домуващите са предвидени и от общинската организация на социалистите в Дулово и от евродепутата Цветелина Пенкова.

В Главиница БСП дарява на двете ЦНСТ-та за деца и младежи, а в Алфатар дарението е за Дома за стари хора и на домашния социален патронаж. В Ситово БСП подпомага социално слаби семейства.

“Солидарен Великден“ се организира по инициатива на Корнелия Нинова – председател на БСП. Кампанията е ежегодна. Даренията са само продукти на български производители, а в Силистренско социалистите изразяват благодарност към ЗК „Нива – 93“ за приготвените и доставени Великденски козунаци.

Светли Великденски празници!“, пожелават на всички социалистите.

За БСП уважението към възрастните е един от основните признаци за здраво и отговорно общество

Четири района от София също станаха част от кампанията “Солидарен Великден“

„С част от актива в моя район „Възраждане“ се включихме в кампанията на БСП “Солидарен Великден“. Днес дарихме козунаци, торти и плодове на Дома за стари хора в Зона Б-5, бл. 4. От години организацията на БСП в район „Възраждане“ помага на възрастните наши съграждани. Работим отлично с директорите на Дома. Великден е свят празник и е важно тези хора, които са далеч от семействата си, да почувстват топлина и грижа. Уважението към възрастните е един от основните признаци за здраво и отговорно общество. Аз съм доволен, че днес видях усмивки на лицата на хората, а сърдечните им пожелания за светли и спокойни празници ме стоплиха. Пожелах им да са здрави и все така с широки усмивки и добрина да ни посрещат, а ние ще продължим често да ги посещаваме и да помагаме с каквото можем“, сподели Иван Таков.

И районната организация на БСП в „Слатина“ се включи в националната инициатива на БСП „Солидарен Великден“. Възрастни хора бяха зарадвани с козунаци за предстоящия светъл празник.

Младежи от БСП-„Триадица“ също се включиха в добротворчеството и доставиха 22 пакета с 308 хранителни продукти от първа необходимост за нуждаещите се. Продуктите бяха доставени на палатките на „Системата ни убива“.

БСП в „Красна поляна“ и Инициативният комитет “Бъдеще за „Красна поляна“ раздадоха хранителни пакети на нуждаещи се граждани също в рамките на кампанията “Солидарен Великден“.

„Нека Великденските празници ви дарят с много надежди и мечти. Нека в семейството ви има мир и разбирателство. Нека трапезата ви бъде пълна и сърцата ви изпълнени с любов. Спокойствие да царува в душите ви и здраве нека ви крепи!“, пожелаха участниците в инициативата.

За поредна година от БСП-Русе в „Солидарен Великден“: Заедно сме в бедата и само заедно ще я преборим

290 козунака и 150 пакета с храна, българско производство, получиха от социалистите нуждаещи се от Русенско

150 комплекта с продукти, произведени у нас, бяха дарени на нуждаещи се семейства от БСП-Русе в рамките на кампанията „Солидарен Великден“, която е ежегодна за българските социалисти.

В навечерието на най-големия християнски празник русенските социалистите проявиха грижа, съпричастност и внимание към съгражданите си като лично връчиха дарението.

290 козунака раздадоха доброволци от Младежко обединение на БСП в Русе. Към традиционния Великденски сладкиш те добавиха и красива поздравителна картичка, изработена от доброволци от клуб „Червена роза“.

Всички хора, получили подаръците не скриха приятната си изненада и щастливи благодариха за вниманието.

С този жест, под егидата на инициативата „Солидарен Великден“, която е с национален мащаб,  социалистите заявиха: “Заедно сме в бедата и само заедно ще я преборим.“

И БСП-Разград проведе кампания „Солидарен Великден“

150 семейства в нужда получиха хранителни пакети в навечерието на Великденските празници

За поредна година в навечерието на Великденските празници БСП-Разград дари хранителни пакети на 150 нуждаещи се семейства от община Разград. И тази година местната инициатива е част от Националната дарителска кампания на БСП „Солидарен Великден“. Ефективната помощ прави възможни празниците на хиляди домакинства и самотни хора. Целта е едновременно да се покаже съпричастност и солидарност с нуждаещите се, но и да се подкрепи родното производство. Всички дарявани продукти са от български произход.

Дарението е насочено към крайно нуждаещи се, към семейства, останали без доходи, възрастни хора с ниски пенсии и самотни хора. То е осигурено от заместник кмета и общински председател на БСП Добрин Добрев, общинските съветници от БСП, членовете на Изпълнителното бюро на БСП-Разград, кмета на общината Денчо Бояджиев, председателя на Общинския съвет Стоян Ненчев. БСП-Разград се обръща към жителите на Община Разград с пожелания за здраве и благополучие, щастливи и споделени с любимите хора празнични дни.

БСП-Казанлък се включи в кампанията „Солидарен Великден“
В навечерието на най-светлия християнски празник, нека бъдем солидар-ни към хората в трудно положение

„Да дарим светлина и вяра на хора в нужда е идеята на кампанията „Солидарен Великден“, подета от Корнелия Нинова“. Това каза председателят на БСП-Казанлък Румяна Друмева. Общинските съветници и членове на Общинския пар-тиен съвет събраха средства и подготвиха пакети за празнична трапеза на за-сегнати от наболелите социални проблеми. Те посетиха домове на възрастни хора и ги зарадваха с храни – българско производство.
„Имаме си традиции за християнските празници и сме удовлетворени, когато доп-ринасяме за малките човешки радости с нашата съпричастност“, споделиха вклю-чилите се във Великденската инициатива, пожелавайки здраве, надежда и сила за преодоляването на трудните времена.
„В навечерието на най-светлия християнски празник, нека бъдем солидарни към хората в трудно положение! Правете добро със сърцето си“, каза още Пламен Караджов.

БСП-Бургас се включи в инициативата „Солидарен Великден“

Козунаци ще бъдат раздадени на социално слаби и възрастни хора

За поредна година БСП продължава националната кампания „Солидарен Великден“. По традиция в инициативата ще се включат всички структури на партията в страната, както и народните представители на левицата. 

„Отново призовавам към съпричастност в тези светли празници – към безработните, бедните, социално слабите, младите семейства и възрастните хора“, коментира председателят на БСП Корнелия Нинова. В кампанията и през тази година инициативите ще са с два акцента – да се помогне на български производители, като се купят продукти родно производство и се дарят продукти за празниците на самотни хора, бедни семейства и домове за възрастни хора. 

Преди година, благодарение на „Солидарен Великден“, хиляди социално слаби българи имаха своя достоен празник. Тогава кампанията стартира за пръв път, а след успешното й провеждане тя става ежегодна. Стотици бяха социалистите, които по време на Великденските празници дариха хранителни продукти, предпазни средства, дезинфектанти и PCR-тестове в цялата страна с пожелание за здраве и вяра.

Този път в Бургас, кварталите и комплексите в града и в околните села, на социално слаби и възрастни хора ще бъдат раздадени козунаци. Като помощници в благотворителната акция се включиха активисти на БСП и симпатизанти на партията.

БСП-Хасково се включи в националната кампания “Солидарен Великден”. Това е поредният жест на милосърдие от БСП към децата от помощно училище-интернат „Д-р Петър Берон“ в града. 

В началото на пандемичната обстановка, когато бе въведено дистанционното обучение, социалистите от Хасково бързо се организираха и помогнаха на деца и учители, като дариха смарт устройства, за да имат всички равен достъп до учебните занятия.

Дни преди Воскресение Христово те отново ще зарадват децата от помощно училище-интернат „Д-р Петър Берон“ с пакети лакомства, козунаци и боядисани яйца, с които да направят празника им истински вълнуващ.

БСП продължава кампанията „Солидарен Великден“ и в Нови Искър

130 пациенти ще получат от дарените продукти

Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов посети Държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски“ в гр. Нови Искър, където дари козунаци на лекуващите се в лечебното заведение. Той бе посрещнат от д-р Цветеслава Гълъбова – психиатър и директор на болницата.

„Надявам се да успеем да зарадваме нуждаещите се“, каза Христо Проданов по време на връчване на дарението.

В момента 130 пациенти се лекуват в лечебното заведение и всеки от тях ще получи от дарените продукти.

Кампанията “Солидарен Великден“ има за цел да подкрепи хората в нужда, а началото й и тази година даде вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова от Ботевград.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram