Ресторантьорите недоволни – искат навсякъде да е със зелен сертификат

Не е честно, не е редно и ние не сме съгласни„. Така пишат от Българската асоциация на заведенията и от Сдружението на заведенията в България по повод изискването в заведенията да се допускат хора само със зелен сертификат, а това да не е задължително за парламента.

„На всичкото отгоре се обсъжда, при евентуално въвеждане на „зелен сертификат“ в Народното събрание, всички ние като данъкоплатци да плащаме тестовете на неваксинираните високоплатени депутати и чиновници“, пишат ресторантьорите.

В сегашната си позиция те твърдят, че като работодатели не били искали въвеждането на „зелен сертификат“ за обектите си, макар че именно от тях тръгна идеята да се отворят заведията срещу сертификат, за да имат някакъв оборот. С министерска заповед сме принудени да го спазваме и никой не поема тестовете на служителите ни, пишат ресторантьорите.

„Тежката дискриминация по темата трябва да спре! Не може правилата да важат за едни, а демонстративно да се пренебрегват от тези, които ги въвеждат“, се казва в позицията.

news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram