Проговори убиецът на Ферарио Спасов

Обвиненият за катастрофата, при която в събота загина футболният треньор Ферарио Спасов – Начо Пантелеев, не си спомня части от инцидента. Това заяви пред камерата на NOVA адвокатът му Венцислав Фоти. За пръв път след катастрофата проговори и самият Пантелеев. Той се извини и определи случилото се като трагедия.

Днес самият Пантелеев се яви в Районния съд в Горна Оряховица, но по друго обвинение. Оказа се, че преди година 24-годишният мъж е бил обвинен в притежание на наркотици.

Междувременно нови факти излязоха около катастрофата. Наблюдаващият прокурор по случая Йордан Кожухаров не е отнел шофьорската книжка на обвинения мъж от Лясковец. Пантелеев нямал и забрана да напуска страната, твърдят източници на NOVA. Кожухаров обаче заяви, че физически шофьорската книжка на обвинения мъж е взета веднага след инцидента от полицията.

Шофьорът Начо Панталеев е карал с висока скорост – вероятно около 150 км/ч, на прав и мокър участък от пътя край село Шереметя. Редовно се хвалил в социалните мрежи за такова поведение.

„По друго досъдебно производство във връзка с публикация във фейсбук, на която той е с оръжие, което държи в дясната си ръка и гледа панорамата от скалите на Лясковец. Тя е от 2016 г. и се установи, че оръжието не е негово. Твърди се, че е газово, на друг, който не е от Лясковец и в момента не е в България“, уточни шефът на полицията в Горна Оряховица Мариян Лонгинов.

Мерцедесът пък не е собственост на 24-годишния Начо. Той е на лизинг и се води собственост на пловдивска фирма.

Начо е издънка от известния джебчийски род Манджите. Жените на тарторите „работят“ в чужбина, основно във Великобритания, докато тарторите тук демонстрират положение, без да имат и ден трудов стаж.

Източник: Факти бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram