Над 40 са жертвите на огнения ад на АМ „Струма“/ Обновена

Тази нощ 45 души загинаха при катастрофа с автобус на автомагистрала „Струма“, съобщиха от МВР. Сигналът за инцидента е подаден малко след 2 часа тази сутрин. Превозното средство е с регистрация на Република Северна Македония.

Седем души са спасени и транспортирани в болнични заведения. В автобуса е имало 52-ма пътници, сред тях и 12 деца.

По информация на Нова телевизия, автобусът се е запалил след удар в мантинелата. Най-вероятно е пътувал към Истанбул.

БГНЕС съобщи, че оцелелите – 2 жени и 5-ма мъже, са настанени в „Пирогов“. Всички са с изгаряния на лицето и на горните дихателни пътища. Седмият пострадал е с фрактура на бедрото и е настанен в травматологията.

По първоначална информация физическото състояние на ранените е стабилно.

Хората са в тежка психотравма, загубили са близки, деца. Скачали са от прозорците на автобуса, оттам са и травмите им, съобщи проф. Мая Аргирова, началник на клиниката по изгаряния в „Пирогов“.

Жертвите вероятно са граждани на Северна Македония.

Българският премиер Стефан Янев е уведомил колегата си от западната ни съседка Зоран Заев, който пътува към мястото на трагедията.

„Разследват се причините за инцидента. Не знаем дали всички пътници са наши граждани, но така подозираме, тъй като автобусът е с македонска регистрация.“ – каза още Заев.

Картината е ужасяваща и не всеки може да издържи на тази картина. Детайли ще се изясняват в хода на разследване. Хората са скупчени и на въглен и никой не може да ви каже колко са на брой, нито кои са, трябва да се идентифицират и да се установяват човек по човек. Едва тогава може да се каже колко точно са на брой. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков, който е на мястото на инцидента заедно с премиера Стефан Янев.
„Налага се да се предприемат мерки на отклоняване на движението, за да може процесуално-следствените действия да се проведат“, каза вътрешният министър.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram