Нинова свиква лидерска среща: Призовавам всички мъже за отговорност!

Председателят на БСП Корнелия Нинова ще свика лидерска среща на парламентарните партии.

Това заяви тя пред медиите, след като получи третия мандат.

Лидерът на левицата ще иска мандат от Националния съвет да преговаря с всички партии в Народното събрание за съставянето на правителство.

„Ще поканим всички партии и лидери, да търсим онова, което ни събира – инфлация, цени, доходи, Планът за възстановяваме и усточивост… Има спешни неща, които трябва да свърши, не да се далим“, посочи Корнелия Нинова.

„Четири стъпки предвиждаме. Всички си даваме сметки че първия не успя, втория мандат не успя. Трудно ще е, но трябва да опитаме“, настоя тя.

Първата стъпка е да свикаме Националния съвет на БСП, това ще стане до края на седмицата, каза Нинова.

Втората стъпка е да получим мандат с кои партии да преговаряме. Лично аз се надявам, че мандатът ще е за разговори с всички партии, допълни тя.

По думите ѝ тази седмица ще се свика Националния съвет на червената партия и тогава ще се реши за срещите с останалите партии в парламента.

Третата, най-важна стъпка е свикване на лидерска среща. На нея трябва да се изясни искаме ли да има правителство или се играят игрички и се прехвърля горещия картоф.

Четвъртата, ако се постигне някакво съгласие, започваме разговори за приоритети, програма и състав на правителството, каза Нинова.

„Ще държим мандата в разумен срок, но ако решим да правим кабинет – ще ни трябва повече време, за политики, състав. Но ако на лидерската среща видим, че няма съгласие, ще го върнем“, обяви още лидерът на БСП.


Нинова посочи, че от БСП в момента се изисква висока отговорност.

„Готови сме да работим и да разговаряме. Призовавам всички лидери, мъже са, да проявят отговорност“, настоя Нинова и посочи, че има основателни критики към служебния кабинет и нямат никакво намерие да продължават политиките, които то е осъществявало.

„Няма никакво намерие да продължаваме тази политика. Не смятам, че едно редовно правителство трябва да следва политиките на служебния кабинет, това е необяснимо“, категорична бе тя.
 

Лидерът на БСП е оптимист, че все още има шанс за съставяне на правителство в рамките на 48-ото Народно събрание.

Епицентър.БГ 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram