Нинова призова Георги Гергов да напусне партията. Получавал подаръци от ГЕРБ

Крайно време е Георги Гергов е да се определи на коя партия е член. Не обичам да разрешавам вътрешнопартийни проблеми по телевизията, но вече нещата ескалират и спирам да мълча. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира пред БНТ спора си с бизнесмена Гергов и го призова да напусне соцпартията.

„Г-н Георги Гергов твърди, че парламентът не трябва да се свиква, а министър-председателят трябва да се отчита на пресконференции. Неговите предложения влизат в сериозна конфронтация с решения на колективните органи на партията. Винаги сме държали на конституцията, на правовата държава, на взаимния контрол между властите. Гергов удря същностни политики на БСП“, каза тя.

Нинова припомни, че Гергов не за пръв излиза и хвали правителството на Борисов, критикувайки същевременно БСП.

„Така става, когато получи 43 млн. лв. за дупката във Варна. Така става, когато получи поредния кредит от банката за развитие. Искам да съм много ясна – след тази реакция в партията и всички нейни структури, на базата изпратено от него писмо, смятам, че ако му е останало и най-малко достойнство, трябва да се оттегли от партията. Ще кажа и много ясно – политиката не е търговия. Винаги ще се противопоставям на опитите БСП да бъде използвана като параван за лични икономически интереси. БСП не се продава. Политика се прави с грижа за хората, а не с грижа за частния интерес“, заяви тя.

Корнелия Нинова смята, че е време Гергов да избере в коя партия членува, ще се съобразява ли с колективните интереси на партията или ще гони само личният си интерес. „Да определи в кой отбор иска да играе“, призова го тя.

Оффнюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram