Майката на доц. Атанас Мангъров стана на 101

Майката на доц. Атанас Мангъров навърши 101 години. За повода той я поздрави със снимка, на която възрастната лекарка се радва на своята правнучка Емилиана.

Столетничката д-р Елена Мангърова прекарва повечето от времето си у дома, но въпреки достолепната възраст, изглежда, е в чудесна форма. Пенсионерката не живее в помпозен лукс, макар да е заможна. На нейно име се водел прословутият апартамент на Мангъров за милион на столичната ул. „Оборище“, който се намира в съседна кооперация на тази на примата Лили Иванова.

Д-р Мангърова, с покровителството на сина си, го закупила през 2005 г. не от кого да е, а от децата на Апостол Карамитев. Любопитна подробност е, че жилището е принадлежало на актьора, но синът му Момчил и дъщеря му Маргарита, по онова време емигранти, сметнали, че нямали нужда от него.

Майката на имунолога е била дълги години шефка на детското отделение в болницата в Стара Загора, а медицина завършила в Загреб, Хърватия, по време на войната. Д-р Мангърова, известна и с моминската си фамилия – Костова, има трима внуци и една правнучка.

1 час бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram