Личният охранител на Кирил Петков става зам.-министър на вътрешните работи

Бившият личен охранител от НСО на Кирил Петков като министър-председател най-вероятно ще стане зам.-министър на вътрешните работи, научи Breaking.bg от свои хора в МВР.

Става дума за Кирил Ценкин, който е в дълъг болничен от службата за охрана, като преди това е пратен от шефа си в резиденция „Шабла“. Ценкин е любимец на бащата на Петков Татко Петко, който даже искал да го направи шеф на НСО, но пазарлъците и скандалите в коалицията ПП-ДБ кой да ръководи чистките в службите го изтикала към МВР, твърдят запознати.

Ценкин е дългогодишен държавен охранител, ръководил е авангарда от охраната на Цветан Цветанов, докато той бе вътрешен министър в първия кабинет на Бойко Борисов.

Както Breaking.bg по-рано през седмицата писа МВР остава единственото министерство само с един назначен от новото правителство заместник-министър. Проблемът е в скандалите между Рашковци-ПП и АтанасАтанасовци-ДБ кой да овладее силовите структури и службите в МВР. Засега във войната печели Бойко Рашков който успя да назначи два протежета-Стоян Темелакиев за зам.-министър на МВР, който да отнеме лостовете от управлението на изпадналия в немилост главен секретар Петър Тодоров, превръщайки го във фигурант преди да бъде сменен и Явор Серафимов, служителят направил шеметна кариера от шеф на отдел, през зам.-директор и от вчера директор на ГДБОП благодарение на факта, че е потулил разработка „Градинарят“ срещу Бойко Рашков.

Както първи прогнозирахме бе сменена шефката на „Гранична полиция“ Росица Димитрова, като се очаква на овакантения пост да бъде върнат Диян Моллов, любимец на Бойко Рашков. От поста шеф на пресцентъра на МВР е освободен Явор Симов, прочул се със скандалното официално съобщение на министерството за ареста на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов, изтрито по нощите от сайта на ведомството. С поста си се разделя и медийният съветник на Демерджиев Мария Папазова.

Автор: Стефан Ташев, breaking.bg

Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram