Корнелия Нинова: Знаех за изявлението на Радев предварително (ВИДЕО)

Поздравяваме Радев и Йотова за решението им да се кандидатират за втори мандат. Знаех за изявлението на Радев предварително, изтъкна лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция на „Позитано“ 20. Тя подчерта, че с изявлението си Радев е сложил край на спекулациите, че иска да прави партия. Затова времето на изявлението е било сега – преди парламентарните избори.

„Много въпроси се повдигнаха: защо сега, толкова рано“, коментира тя изявлението на държавния глава.

И продължи: „Това изявление беше необходимо точно в този момент с една цел – да се спрат внушенията, че президентът ще прави собствена партия и ще се явява на парламентарните избори с ясната му и категорична заявка за кандидатиране за втори президентски мандат, той сложи край на тези спекулации. Това беше необходимо сега преди парламентарните избори.“

Лидерът на БСП определи позицията на държавния глава като честна и последователна.

„Президентът постави някои принципи за правене на политика и промяна на порочния модел на управлението на Борисов, заложи ги в речта си като декларация, но за нас това не са само декларации и заявка на принципи, а за нас от четири години са действия с много изстрадани битки“, продължи Нинова.

Две трети от водачите на листи са икономисти, юристи, лекари, инженери, каза Нинова в началото на пресконференцията.

Тя застана пред медиите след заседанието на Изпълнителното бюро на партията, на което били обсъдени водачите на кандидат-депутатските листи за предстоящите парламентарни избори.

Искаме да изчистим парламента от непрофесионалисти и лобизъм, подчерта лидерът на БСП.

Разговаряхме с проф. Иво Христов, ИБ предлага аз да водя в Пловдив, проф. Иво Христов е втори.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram