Кметът на Благоевград се опълчи на НОЩ

В Благоевградска област – една от обявените вчера за червени рискови зони, е регистрирано клъстерно огнище на коронавируса в ансамбъл „Пирин“, предаде БНР. 23 артисти и служители от общо 83 са дали положителни проби при направените PCR-тестове. Според кмета на града инж. Румен Томов всички са под карантина, в добро състояние.

За 14 дни ще ограничим провеждането на масови мероприятия като сватби, кръщенета и всичко от този тип, това каза кметът на Благоевград след заседанието на Общинския кризисен щаб, предаде кореспондентът на БГНЕС. Ще бъде възстановена комуникацията с гражданите по уредбата в централните улици за спазване на мерките.

„Обсъждахме много мерки, но решихме, че не са подходящи за този момент. Ако има ръст на заразените, тогава ще ги приложим. Обсъждахме носенето на маски навън, но това не се прие“, добави кметът Томов. „Благоевград води класацията, защото в областта взетите проби са с най-голям брой от цялата страна. Може би това е една от причините, без да омаловажаваме обстановката.“

Той оспори и призива на НОЩ хората от страната да не посещават града. „Ще призова да се влиза и излиза от Благоевград, защото това е едно от изказванията, които не са много добри, както за Благоевград, така и за държавата. След като в цялата държава се спазват мерките, то Благоевград да не е зона с особено внимание. Мисля, че е крайно неуместно да се правят изявления от високопоставени хора, защото ние не сме в кризисна ситуация. Ми дайте да го затворим и всички да стоим вкъщи“, добави кметът.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram